BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankanın yeni stratejisi: Aile bankacılığı----

Dev bankanın yeni stratejisi: Aile bankacılığı

Dev bankanın yeni stratejisi: Aile bankacılığı
08 Haziran 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

First National Bank (FNB) yeni müşteri kazanmak için aile bankacılığı stratejisine yöneliyor. Banka müşterilerin bu yeni hizmeti aileleri için faydalı bulacağını düşünüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

First National Bank (FNB) müşterilerinin ailelerini de kazanabilmek için yeni bir strateji izliyor. Bu ayın ilk günlerinde bankadan yapılan açıklamada, müşterilerin eşlerine aylık bankacılık ücretlerinde %50 indirim yapılacağı söylendi. Pazartesi günü FNB Perakende ve Bireysel Bankacılık CEO’su Raj Makanjee müşterilerinin ailelerine de bankacılık hizmetleri sunmanın, bankanın müşteri büyümesi stratejisinin büyük bir bölümünü oluşturduğunu söyledi.

Makanjee, “bir üyesi bizimle çalışan birçok aile var. Aileye yönelik hizmetlerimizde önemli değişiklikler yaptık” dedi ve değişimlerin ailelerin diğer üyelerini de FNB’ye yönlendireceğini ifade etti. FNB yöneticilerinden Rob Gwerengwe ise bankanın “aile bankacılığı” stratejisi üzerinde uzun zamandır çalıştığını söyledi. Ancak müşterilerin tüm ailelerini FNB ile çalışması halinde nasıl bir fayda sağlayacaklarını sorduğunu da ekledi.

Bu nedenle banka eş ve çocuklar için bankacılık ücretlerinde indirime gitti. Ancak FNB aynı zamanda müşterilerinin çocuklarına da özel bir önem veriyor ve büyüdüklerinde banka için önemli bir gelir kaynağı oluşturacaklarını düşünüyor. Banka “Aspire” adını verdiği yeni programda sunulan hizmetlerin özellikle orta gelir düzeyindeki aileler için oldukça çekici olacağına inanıyor.

Gwerengwe orta gelirli segmentin FNB için kilit hedeflerden biri olduğunu söyledi. Gwerengwe, “aile bankacılığı konusunda oldukça iddialıyız” dedi. Pazartesi günü yeni bir marka kampanyası başlatan FNB, aile bankacılığı programı konusunun üzerinde özellikle duruyor.

Müşteri kazanmak için büyük hamle

finansgundem.com'un derlemesine göre, yeni nesil bankalar ve fintek şirketleri geleneksel bankaların pazar payını giderek daha fazla tehdit ederken, bankalar için müşteri kazanmak ve müşteri sayısını artırmak en önemli hedeflerden biri haline geldi. FNB ise müşterileri için bir bankadan çok daha fazlası olmayı hedefliyor.

Bankanın Pazarlama Direktörü Faye Mfikwe, FNB’nin korona virüs sürecinde birçok müşterisinin gelir yapısında değişimler olduğunun farkında olduğunu söyledi. Bu nedenle FNB müşterilerine destek veren bir konumda olmayı hedefliyor. Banka yeni marka kampanyası için büyük harcamalar planlıyor ve bu şekilde müşteri sayısını artırmayı hedefliyor.

Bankalar finteklerle rekabet için dijitalleşiyor

 

Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik sohbetleri serisi devam ediyor!

 

Bankacılık sektörü 'yeşil finansmanla' borçlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)