BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaların ofise dönüş planına Omikron engeli----

Dev bankaların ofise dönüş planına Omikron engeli

Dev bankaların ofise dönüş planına Omikron engeli
04 Ocak 2022 - 17:36 www.finansgundem.com

Son derece hızlı bir şekilde yayılan Omikron varyantı ofise geri dönmek isteyen bankaların planlarını altüst etti. Bankalar yeni varyant sürecinde çalışma konusunda farklı stratejiler benimsiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankalarının ofis kulelerini doldurmaya yönelik hedefleri bir kez daha başarısızlıkla sonuçlandı. Korona virüsün son derece bulaşıcı yeni varyantı Omikron’un yayılması banka yöneticilerine ofise dönüş planlarını yeniden düşünmeye zorladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de Pazar günü açıklanan raporda ABD’de son bir haftada 10 milyon kişiye Kovid-19 tanısı konulduğu belirtiyor. Bu rakamlar bir hafta öncesine göre vaka sayısının iki kat arttığını gösteriyor. Ancak yeni varyantın yapısına bağlı olarak haftalık ölümlerde de düşüş devam ediyor.

Jefferies CEO’su Richard Handler konuyla ilgili yaptığı bir Instagram paylaşımında, “Gerçekçi olmak gerekirse, en azından 31 Ocak Pazartesi gününe kadar ofislerimizde birlikte sağlıklı bir şekilde çalışma fırsatı yakalayabileceğimiz bir ortama sahip olacağımızı öngörmüyoruz. Çok daha iyi bir neden olmadığı sürece herkesin uzaktan çalışmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bloomberg International’ın haberinde Wall Street finans devlerinin ofise dönüş politikalarındaki son durum ele alınıyor. İşte dev bankaların Omikron düzenlemeleri:

Bank of America: ABD bankası çalışanlarından bu hafta boyunca evden çalışmalarını istedi

Citigroup: Citi yöneticileri bir süredir New York bölgesindeki çalışanlarından tatil döneminde uzaktan çalışmalarını talep ediyordu. Geçen hafta bu konuda kapsamı genişleten ABD bankası Omikron vakalarındaki artışı gerekçe göstererek yeni yılın ilk birkaç haftasında personelinin evinden hizmet vermesini istedi.

Citigroup konuyla ilgili paylaştığı bir banka notunda, “Verileri izlemeye devam edeceğiz ve Ocak ayında ofise ne zaman döneceğimiz konusunda bir güncelleme yayınlayacağız” denildi.

Goldman Sachs: Dev yatırım bankası personeli ofislerinde tutma konusundaki tutumunu tersine çevirdi ve tüm ABD çalışanlarından 18 Ocak'a kadar uzaktan çalışabilenlerin ofise gelmemesini istedi. Banka geçen ay, çalışanlarına ofislerine giren herkesin bu tarihe kadar aşıya uygun olmaları halinde 1 Şubat'a kadar destekleyici doz aşılarını yaptırmaları gerektiğini de söylemişti.

JPMorgan: Wall Street'in bankacıları ofise geri döndürmek konusundaki en sağlam savunucularından biri olan ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası, çalışanlarına yılın ilk birkaç haftasında yöneticilerinin takdirine bağlı olarak evden çalışabileceklerini söyledi. Banka 1 Şubat itibariyle personelin ofis içi programlarına devam etmesini beliyor.

Morgan Stanley: ABD bankası farklı türden ekiplerdeki çalışanlarının ofise dönüp dönmeme konusuna kendilerinin karar vermesine izin verdi. Ancak birçok ekibin ofise gelme konusundaki talebi olumlu karşılanmıyor.

Wells Fargo: Banka çalışanların süresiz olarak ofise geri dönmesi planını erteledi. Wells Fargo daha önce 10 Ocak tarihini ofise dönüş tarihi olarak planlamıştı.

Jefferies: Yatırım bankası çalışanlarına muhtemelen en erken 31 Ocak tarihine kadar ofise geri dönemeyeceklerini açıkladı. Firma ayrıca, şirketin bu ay kapalı grup etkinliklerine, akşam yemeklerine veya etkinliklere ev sahipliği yapmak istemediğini de belirtti. Ofiste olmak veya müşterilerle görüşmek isteyen personelin Kovid-19 aşısının güçlendirici doz aşısını yaptırması gerekiyor.

Jefferies Başkanı Brian Friedman konuyla ilgili paylaştığı notta, “Kimse kesin olarak bilmese de, Biz bu süreci pandeminin gerçek anlamda zorluklar yarattığı son dönem olabileceğine inanıyoruz. (ve şiddetli bir biçimde umut ediyoruz) Ancak, şimdilik her birinize güvenliği ön plana koymanızı, iyimser kalmanızı, gerektiğinde yardım istemenizi ve ihtiyaç duyan herkesin yanında olmanızı istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

BlackRock: Dünyanın en büyük para yöneticisi çalışanlara 28 Ocak'a kadar evde veya ofiste en rahat oldukları her yerden çalışmaktan çekinmemelerini söyledi.

İngiltere’nin fintek patlamasının ardındaki karanlık gerçek

 

Havayolu hisseleri Omikron kabusuna rağmen yükseliyor

 

ABD'de Omikron uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)