BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaların başı dertte----

Dev bankaların başı dertte

Dev bankaların başı dertte
05 Mart 2014 - 17:48 www.finansgundem.com

Barclays, Deutche Bank ve diğer 3 banka değeri yaklaşık 20 trilyonu bulan değerli metal piyasası için ağır suçlamalarla karşı karşıya...

Barclays, Deutsche Bank ve diğer üç banka 20 trilyon dolarlık metal borsası için gösterge olarak kullanılan Londra altın fiyat sabitlemesini manipüle etmekle suçlanıyor.

Altın ve altın vadeli işlemleri alıp sattığını söyleyen New Yorklu Kevin Maher, Manhattan federal mahkemesinde açtığı davada bankaların yüz yıldır gösterge olarak kullandığı fiyat sabitlemesini manipüle etmek üzere kendi aralarında anlaştıklarını iddia ediyor.

Bloomberg’in haberine göre, Maher 2004’ten bugüne altın sabitlemesine dayalı olarak fiyatlanan altın ya da altın türevlerini elinde bulunduran ve alıp satan ya da COMEX altın vadeli işlemlerini elinde tutan ve bu menkul kıymetlerde işlem yapan bütün yatırımcıları temsil etmeye çalışıyor.
Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada, davanın temelsiz olduğu ve bankanın haklarını sonuna kadar savunacağı belirtildi.
Davaya konu olan diğer bankalar ise ScotiaMocatta, Societe Generale ve HSBC.
Altın sabitlemesi bankalar arasında günde iki kez telekonferans yoluyla yapılıyor. Her sabitlemenin öncesinde başkan diğer üyelere bir açılış fiyatı sunuyor. Üyeler bu fiyatları müşterilerine iletiyor ve onlardan aldıkları talimatlara göre temsilcileri vasıtasıyla kendilerini bu fiyat seviyesinde alıcı ya da satıcı olarak deklare ediyorlar.Talep ve arzın eşlendiği “sabit” noktaya çekilene kadar fiyat üzerinde oynanıyor. “Sabitler” altın fiyatlarıın küresel olarak belirlenmesinde kullanılıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)