BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalardan 14,4 milyar euroluk Blockchain ortaklığı----

Dev bankalardan 14,4 milyar euroluk Blockchain ortaklığı

Dev bankalardan 14,4 milyar euroluk Blockchain ortaklığı
11 Ocak 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Küresel finansın en önemli bankalarından BNY Mellon, Goldman Sachs, BNP Paribas Menkul Kıymetler ve Citigroup blockchain teknolojisini kullanan platform HQLAx’e 14,4 milyon euro yatırım yaptı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Menkul kıymetler kredi platformu HQLAx BNY Mellon, Goldman Sachs, BNP Paribas Menkul Kıymetler ve Citigroup tarafından yönetilen yatırım turunu 14,4 milyon euroyla kapattı. Yatırım turuna HQLAx’in uzun zamandır stratejik ortağı olan Deutsche Börse Group da destek verdi.

HQLAx, piyasa katılımcılarının Corda blockchain platformunda belirtilmiş menkul kıymetler varlıklarını değiştirerek teminatlarını yeniden dağıtmalarını sağlıyor. Bu sayede müşterilerin menkul kıymetler varlıklarının kullanıcılar arasında değişimine ihtiyaç kalmıyor.

Yeni yatırımcıların her biri, Avrupa’daki teminatlar üzerinde blockchain teknolojisini uygulayarak likidite yönetimini iyileştirme amacıyla bu yıl HQLAx platformuna bağlanacaklar. BNY Mellon sürece hem üç taraf arasında aracı olarak hem de aracı kreditörü olarak katılacak. Goldman Sachs’ın yönetici olarak katılacağı platforma BNP Paribas Menkul Kıymetler üç taraf arası aracı kurum olarak ve Citibank da menkul kıymetlerin muhafazası sorumluluğunda görev alacak.

Goldman Sachs Dijital Varlıklar Birimi Küresel Başkanı Mathew McDermott konuyla ilgili açıklamasında, “HQLAx platformu menkul kıymetler kredilerine ve teminat yönetimi piyasalarına önemli bir işlevsellik getirecek. HQLAx’ın dağıtılmış defter teknolojisini (blockchain) inovatif kullanımı dönüşüm teknolojilerinin finansal sistemin yeniden şekillendirilmesinde oynayabileceği önemli rolün en önemli örneğidir ve şirkete yatırım yapmaktan ve ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

HQLAx uygulamasının ilk sürümünü ING'nin blockchain ekibi geliştirdi ve Credit Suisse ile birlikte Mart 2018'de tamamıyla yasal gerçek zamanlı teminat takasıyla anlaşma ve sözleşme değişimini yürüten ilk ekip oldu. Hollanda bankası geçen yılın Mayıs ayında şirketin hisselerini satın aldı.

HQLAx Başkanı ve CEO’su Guido Stroemer konuyla ilgili yorumlarında, “Şirketimiz R3 Laboratuvarından başlayarak Deutsche Börse ortaklığına ve teknolojiyi erkenden benimseyen Commerzbank, Credit Suisse ve UBS’le yapılan üretime kadar uzun bir yol aldı. BNP Paribas Menkul Kıymetler Hizmetleri, BNY Mellon, Citigroup ve Goldman Sachs ile bu stratejik yatırım turunun kapatılması, piyasanın adaptasyonu yolunda atılmış bir diğer önemli adımdır” ifadelerine yer verdi.

Dijital kredi dönemi

 

Almanya'da erteleme şirket iflaslarını azalttı

 

İngiltere'de toplu aşılama merkezleri açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)