BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalarda transfer dönemi----

Dev bankalarda transfer dönemi

Dev bankalarda transfer dönemi
16 Ekim 2020 - 10:53 www.finansgundem.com

Dev bankalar üst düzey yönetici transferlerine devam ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, Bank of America’nın yatırım bankacılığı müdürü Christian Meissner’i ekibine dahil etti. Sektörün dışında geçirdiği iki senede, bazı üst düzey bankacılık pozisyonlarıyla ilişkilendirilen Meissner, Credit Suisse’e geçti.

Bank of America’nın yatırım bankacılığı birimini, 2008 ekonomik krizinin ardından dönüştüren Meissner’a Credit Suisse’te zengin girişimcilere yatırım bankacılığı sunan bir birimin yönetimi teslim edildi. Bu da Credit Suisse’in ve İsviçreli rakibi UBS’in uzun süredir hedefi olan bir birimdi.

Daha önce UBS’te başkanlık pozisyonuna geleceği yönünde konuşmalar olan Meissner, şimdi Credit Suisse’de küçük bir ekibi yönetecek ve yatırım bankacılığı biriminin liderleriyle çalışacak. Meissner ve ekibi bankanın yatırım bankacılığı birimine, varlık yönetimi konusundaki uzmanlığıyla kar sağlamak için çalışacak. Bu birim 2019’da zarar açıklamasında bulunduğundan beri güçlük içindeydi.

51 yaşındaki Meissner, hırsıyla biliniyor ve söylentilere göre Bank of America’dan, bankanın riskten kaçınması nedeniyle ayrıldı. Meissner sektördeki en önemli isimlerden biri. Bankadan yapılan açıklamada, Meissner’ın “küresel müşterilerle uzun süreli kurumsal ve özel sermaye ilişkilerinin nüfuzunu kullanacağı” söylendi.

Barclays BNP Paribas’ın yöneticisini kaptı

İngiliz kredi bankası Barclays Avrupa’nın üst düzey bankacılarını işe almaya devam ediyor. Bu sefer BNP Paribas’tan Gauthier Le Milon’u transfer etti ve Fransa, Belçika ve Lüksemburg için birleşme ve satın alımlar biriminin başına getirdi. Financial News’e göre, bu transfer bankanın yaptığı üçüncü üst düzey bankacı transferi oldu. JPMorgan’dan Manuel Esteve Ağustos ayında Barclays ekibine dahil oldu. Daha sonra eski Rothschild bankacısı Philipp Gillmann, aynı ay Barclays’e katıldı.

Bonham-Carter Jupiter Fund Management’tan çekiliyor

Edward Bonham-Carter, fon yönetiminde en bilinen isimlerden biri. Bonham-Carter Jupiter Fund Management’taki birçok görevini bırakıyor. 2014’te şirketteki başkan pozisyonunu bırakan Bonham-Carter şimdi FTSE-250’de listelen şirketin başkan yardımcılığından da çekiliyor. Yatırım uzmanı şimdi Jupiter’in yönetim kurulu başkanı ve kurumsal sosyal sorumluluk komitesinin başkanı olarak görev alacak.

Jefferies’in yatırım bankacılığı başkanı emekli oluyor

Jefferies’in yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları küresel başkanı Ben Lorello, birimi on yıldan fazla süre yönettikten sonra emekli oluyor. Lorello sektörde 40 yılı aşan bir süredir çalışıyor. Daha önce 10 yılını UBS’te geçiren Lorello’nun yerini geçici olarak, Jefferies’in yatırım bankacılığı biriminin eş başkanı Chris Kanoff alacak.

Keith Skeoch geçici olarak denetim başkanlığına getirildi

Standard Life Aberdeen’in başkanı Keith Skeoch, denetim şirketi Financial Reporting Council’in geçici başkanı oldu. Skeoch bu yılın ilk dönemlerinde SLA’daki görevinden ayrılmış ve yerine Citigroup’ın eski CEO’su Stephen Bird getirilmişti. Skeoch şimdi Financial Reporting Council’a, İngiltere’nin denetim piyasasına kritik bir anda dahil oluyor. Hükümet tarafından hazırlanan birçok raporun, hem denetimin hem de yönetmeliklerin etkin bir şekilde çalışmadığını ortaya koymasının ardından, bir reform dönemi başladı.

Deutsche Bank kambiyo birimini güçlendiriyor

Deutshce Bank, kambiyo birimini yönetmesi için üst düzey bir satıcıyla anlaştı. Bu birim uzun süredir dalgalanma yaşıyordu. Birimin başına FX satışları için Danny Kinear getirildi. Kinnear daha önce komisyon şirketi JD Drax Honore’de çalışıyordu.

HSBC’nin finans teknolojisi uzmanları ayrılıyor

HSBC son haftalarda iki üst düzey dijital ve finans teknolojisi uzmanını kaybetti. HSBC’nin özel bankacılık biriminin inovasyon başkanı Diana Biggs, grupta Finans teknolojisi girişimlerine 3 yıl yön verdikten sonra şirketten ayrılıyor. Aynı zamanda, perakende bankacılığı biriminin dijital teknolojiler başkanı Josh Bottomley de 13 Ekim tarihinde bankadaki görevinden ayrıldı.

NatWest: İngiliz bankaları eksi faize hazır değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)