BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalarda güz devir teslimi----

Dev bankalarda güz devir teslimi

Dev bankalarda güz devir teslimi
05 Ekim 2020 - 14:47 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz hafta Avrupa’da görev yapan 4 bankanın kritik görevlerinde değişiklikler gerçekleşti. Devir teslim yapan bankalar arasında Barclays ve Bank of America da bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev bankaların CEO’ları sürekli olarak takımlarını yeniden değerlendiriyor ve daha iyi bir denge yakalamayı ya da zayıflayan birimlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Financial News’in haberine göre tıpkı devlet yöneticilerinin kabinelerini elden geçirmesi gibi Barclays, Bank of America ve Natixis CEO’ları da yönetici kademelerinde revizyona gitmeye karar verdiler.

Bu arada Japonya bankası Nomura da bu hafta Avrupa’daki yatırım bankası işletmesinin risk birimi yöneticisi olarak Deutsche Bank’ın tecrübeli yöneticisini transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Avrupa’da yönetim birimlerinde geçtiğimiz hafta değişikliğe giden bankalar aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Barclays

Yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık birimlerinde daha yakın ilişki kurmaya çalışan Barclays Patronu Jes Staley geçtiğimiz hafta bankanın yönetim biriminde önemli bir değişiklik yaptı.

Bankanın risk birimi yöneticisi C. S. Venkatakrishnan, Haziran 2009’dan bu yana Barclays’in Küresel Piyasalar Baş Sorumlusu olan Stephen Dainton’ın yerine getirildi.

Venkatakrishnan ayrıca Paul Compton ile birlikte bankanın eş başkanlığına terfi ettirildi. Barclays’in Eski Operasyon Şefi Paul Compton bankanın kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı biriminin başındaki Tim Throsby’nin geçtiğimiz sene ayrılmasından bu yana bu görevi de yürütüyor.

Habere göre 2017 yılında Credit Suisse’ten küresel hisse senetleri biriminde başkan olarak getirilen Dainton Barclays’in piyasa birimi başkan yardımcılığına getirilecek. Bankanın değişiklikleri bugün (5 Ekim) yürürlüğe sokması bekleniyor.

Bank of America

Bank of America tecrübeli anlaşma uzmanı bankacısı Jeff Tannenbaum’u Avrupa’daki sermaye piyasaları birimine liderlik etmek için yeni oluşturulan bir pozisyona yerleştirdi.

22 yıllık tecrübesi olan Tannenbaum bankanın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Birimi (EMEA) Küresel Sermaye Piyasaları Başkanlığı rolüne getirildi.

BoA EMEA Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Jim O’Neil ve Küresel Sermaye Piyasaları Eş Başkanları Elif Bilgi ve Sarang Gadkari imzalarıyla paylaşılan notta, “Bu yeni oluşturulan rolle Jeff, EMEA bölgesinde küresel sermaye piyasaları biriminin stratejilerini, entegrasyonunu ve büyümesini yönetmekten sorumlu olacak, hem bölgesel hem de küresel anlamda işletmemizdeki işbirliğini güçlendirecek” ifadelerinde bulunuldu.

Paylaşılan nota göre Tannenbum yeni rolüyle birlikte BoA’nın borç sermayeleri piyasaları işletmesine liderlik etmeye devam edecek.

Nomura

Japonya bankası Nomura, Deutsche Bank’ın 20 yıllık tecrübeli ismi Aisling Doyle’u Avrupa yatım bankası işletmesinin risk birimine transfer etti.

Banka’dan yapılan açıklamaya göre Aisling Doyle Nomura’nın Baş Risk Yöneticisi olarak Londra’daki yatırım bankacılığı biriminde görev yapacak. Doyle, Nomura Küresel Risk Yöneticisi Sotaro Kato ve Nomura’nın Avrupa işletmesi CEO’su ve Baş İdari Yöneticisi Jonathan Lewis altında çalışacak.

19 yıl boyunca Deutsche Bank bünyesinde çalışan Doyle en son bankanın küresel risk portföyü yönetimi ve stres testi başkanı olarak görev yapıyordu.

Natixis

Fransız bankası Natixis kurumsal ve yatırım bankacılığı biriminin en üst kademe birimlerinden birimde görev değişikliğine gitti. Banka yeni küresel sermaye borç piyasaları başkanı olarak Gabriel Levy’i görevlendirdi.

Bankanın borç işletmesi birimi başkanı olan Levy’nin terfisi bankadan yapılan açıklamaya göre 1 Ekim tarihinde yürürlüğe girdi. Başarılı bankacı Natixis’in küresel piyasalar işletmesi kur ve para birimi ticareti küresel başkanlığından gelen Michael Haize’den görevi devralacak. Levy Natixis’in Küresel Yatırım Bankacılığı Başkanı Alain Gallois’in altında çalışacak.

Dünya Bankası'ndan borç krizi uyarısı!

 

Finans devlerinde kan kaybı! Hangi bankalar personel çıkarıyor?

 

Gelişmekte olan ekonomilerde borç krizi yaklaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)