BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalar ofise dönmeye hazırlanıyor----

Dev bankalar ofise dönmeye hazırlanıyor

Dev bankalar ofise dönmeye hazırlanıyor
17 Mart 2021 - 15:20 www.finansgundem.com

İngiltere’de kovid kısıtlamalarının hafifletilmesi takvimi yaklaştıkça dev bankalar da Londra’daki merkezlerine dönüş planlarını gözden geçiriyorlar. Personelini ofise getirmekte istekli olan bankalar sürecin düzgün ilerlemesi için her yolu deniyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aralarında JPMorgan, Goldman Sachs ve Credit Suisse'in de bulunduğu dev bankalar ofislerini pandemi sürecinde gözden geçirdi, Kovid-19 test programları oluşturdu ve çalışanlarına uzaktan çalışma düzenlemelerini kademeli olarak nasıl gevşetecekleri konusunda bilgi verdi.

Financial News’in haberinde 29 Mart’ta İngiltere’deki kısıtlama uygulamalarının hafifletilmesi planıyla ve devam eden aşılanma programlarıyla birlikte bankaların yeniden ofise dönme stratejileri derleniyor.

JPMorgan, İngiltere’de 29 Mart tarihinde evde kalma kurallarının gevşetilmesiyle birlikte ofislerindeki personel sayısını artırmaya hazır olduklarını açıkladı. Goldman Sachs CEO’su David Solomon ise 11 Mart'ta banka çalışanlarına yaptığı konuşmada çalışanların yaza kadar ofise geri dönmesini beklediğini söyledi.

Ofise dönüş telaşı patronları aşı aktivistine dönüştürdü

Credit Suisse ticaret bankacılığı personellerinin bir kısmı 29 Mart'ta kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte ofise gelmelerini söyledi. Bununla birlikte, İngiltere'deki bankaların büyük çoğunluğu, 12 Nisan'dan itibaren çalışan sayısını kademeli olarak artırmayı bekliyor.

JPMorgan'ın ofise dönüş süreciyle ilgili Şubat ayında İngiltere’deki personelleriyle paylaştığı bir notta, "Resmi yetkililerin tavsiyeleri aksini yönlendirmediği sürece, bu tarihlerden itibaren yavaşça ve dalgalar halinde daha fazla çalışanın ofise dönebilmesini bekliyoruz. Yetkililer bu süreçte vaka sayısı oranları ve aşı dağıtımının devam eden başarısı da dahil olmak üzere bir dizi faktörü izleyecekler ve bu zaman çizelgesinde değişiklik olup olmadığını Mart ayı sonlarına kadar öğreneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Goldman CEO’su Solomon, son haftalarda İngiltere ve ABD'de hızlanan aşı programlarının çoğu çalışanın ofise dönmesine izin vermesi gerektiğini söyledi. Ancak Solomon, yakın tarihli bir konferans sırasında evden çalışmayı bir "sapkınlık" olarak nitelendirmesine rağmen, bazı esnek çalışma uygulamalarının devam etmesini beklediğini de söyledi.

Ünlü CEO açıklamasında, “Geçmişe değil geleceğe bakıyoruz ve geçen yılki deneyimlerden aldığımız birçok dersi de yanımızda getiriyoruz. Sabit kalması gereken tek bir ilkeye tutunmalıyız: bizim için bu uzlaşmacılık, yenilikçilik ve çıraklık kültürüdür. Deneyimlerimize göre, çalışanlarımız meslektaşlarıyla yakın bağlar kurarken ellerinden geleni yapıyorlar. Bunu yapmanın birçok yolu var, ancak en iyi yolun düzenli olarak şahsen birlikte çalışmak olduğunu gördük” ifadelerine yer verdi.

Solomon, personelin yaza kadar ofise geri dönmesini umduğunu da sözlerine ekledi. Goldman Sachs CEO’su, “Daha fazla çalışanımızı aşılanana kadar bunun zor olacağını anlıyoruz. Ancak aşıların şu anki hızına ve yaza kadar nerede olmayı umduğumuza bağlı olarak iyi bir konumda olduğumuza inanıyoruz ve bu hedefe ulaşabilme şansımız da yüksek” açıklamasında bulundu.

İngiltere’deki ofislerinde sadece yüzde 10’luk kapasiteyle çalışan Morgan Stanley yaz boyunca personel sayısının artacağı beklentisi güdüyor. Deutsche Bank da İngiltere hükümetinin yeniden açılma takvimi doğrultusunda daha fazla personeli aşama aşama ofise davet etmeye hazırlanıyor.

İngiliz bankası HSBC, personeline yönelik yönergelerini değiştirmiş değil. Ancak 11 Mart'ta çalışanlara gönderdiği bir notta, "Takvimimizdeki önemli bir tarih yetkililerin Haziran ayındaki sosyal mesafe raporudur. Bu rapor, işyerlerimize aşamalı geri dönüşümüzü nasıl ilerleteceğimizi gösterecektir" ifadelerine yer verildi.

Güvenli ofise dönüş planı

Yatırım bankaları, ofis tabanlı personel sayısını artırma planlarını belirlemenin yanı sıra, çalışanları güvende tutmanın en iyi yolları üzerinde de çalışıyor. Bankaların daha önceki ofise dönüş denemelerinde, çalışanlar arasında yeni virüs vakalarının oluşması ve Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle İngiltere Hükümeti’nin kış boyunca yeni kısıtlama önlemleri uygulaması nedeniyle başarısız olmuştu.

JPMorgan, personele aşı randevularına katılmalarına izin vermek için ek bir izin günü teklif etti ve ofis içi kafeteryalarda yiyecek satın alan çalışanlar için tek kullanımlık kutusu olan yemekler hariç tüm yemek hizmetlerini durdurdu. Banka ayrıca ofislerine gelenler için günlük sağlık kontrolleri gerçekleştiriyor.

Citigroup daha fazla personelin ofise ne zaman döneceği konusunda İngiltere çalışanlarına herhangi bir bilgi paylaşmasa da ABD bankası, Londra merkezinde haftada üç kez personele Kovid-19 testi yapılmasını içeren programının denemelerinin yaklaşık 1000 personel üzerinde başlattı. Bu hamle, daha fazla personelin ofise geri dönmesi için bir deneme olarak görülüyor.

Citigroup çalışanlarına Kovid testi dağıtıyor

Söz konusu planı duyuran notta, "Hükümetin ve kontrollü sosyal hayatın izin verdiği şekilde ofisten çalışan personelimizin sayısını genişleteceğiz." ifadesi yer alıyor.

Credit Suisse de İngiltere'deki çalışanlarına ofise gelenler için haftada iki kez Kovid-19 testi yaptırma planı için harekete geçiyor.

Pandemi döneminde edindiğimiz 3 yatırım tecrübesi

 

AB aşı pasaportu planını bugün açıklıyor

 

Bankalar ayakta kalmak için bir araya geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)