BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalar blockchain teknolojisini kullanıyor----

Dev bankalar blockchain teknolojisini kullanıyor

Dev bankalar blockchain teknolojisini kullanıyor
24 Şubat 2021 - 12:53 www.finansgundem.com

Bank of America’nın araştırmasına göre JPMorgan ve Citi blockchain teknolojisini kullanıyor ve diğer bankalar da müşterilerinin hesaplarında kripto para tutmasına imkan tanımayı düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın (BofA) yayınladığı bir araştırma raporu, bankacılık devleri JPMorgan ve Citi Group’un blockchain teknolojisini kullandığını ortaya koydu. Diğer bankalar da ticari ve kurumsal müşterilerinin hesaplarında kripto para tutmasına imkan tanımayı düşünüyor.

Erika Najairan liderliğindeki BofA analistleri blockchain teknolojisinin kullanımı ve kripto işlemlerine imkan tanıma konusundaki isteklilikle ilgili bankalardan aldıkları yanıtları derledi. Araştırmanın sonucuna göre, araştırmaya katılan bankaların %21’i bankacılık altyapılarına blockchain teknolojisini bir şekilde dahil etti. Dijital bir hesap defteri olan blockchain teknolojisi, Bitcoin gibi kripto para işlemlerini yapmak için kullanılıyor.

Business Insider’ın haberine göre blockchain teknolojisini kullandığını söyleyen bankalar arasında JPMorgan, Citi, Wells Fargo, US Bancorp, PNC, Fifth Third Bank ve Signature Bank yer alıyor. JPMorgan ve Citi blockchain teknolojisini hangi kapasitede kullandıkları konusunda bilgi vermezken, Wells Farfo, WFC Dijtal Nakit platformunu örnek göstererek, yatırımcıların Wells Fargo’ya bağlı kurumlar arasında hesap geçişi yapabilmelerine imkan tanıdığını söyledi.

Bununla birlikte Fifth Third blockchain teknolojisinin “hassas bilgi içeren durumlar için sınırlı bir kullanımı” olduğunu ifade etti. PNC ise ABD’de Ripple ağına katılan ilk banka oldu. BofA’nın araştırmasına katılan hiçbir banka şimdilik kripto para transferlerine ya da müşterilerinin hesaplarında kripto para bulundurmasına imkan tanımıyor. Ancak Citizens Financial Group, gelecekte müşterilerinin hesaplarında kripto para bulundurmasına olanak tanımayı düşündüklerini söyledi. Ancak bunun için güçlü bir kara para aklama karşıtı altyapının gerekli olduğunun altını çizdi.

US Bancorp ise BofA’ya yaptığı açıklamada, bankanın “ticari bankacılık biriminde blockchain teknolojisi uygulamalarını ve kripto fırsatlarını incelediğini” söyledi. Diğer bankalar ise düzenlemelerin belirginleşmesini beklediklerini açıkladı. BofA analistlerine göre, bankaların ortak görüşü kripto para işlemlerinin gelecekte perakende müşterilerindense ticari ödemelerde, mevduat hesaplarında, ticari müşterilerin işlemlerinde kullanılacağı yönünde.

Aynı zamanda Citi, kripto para işlemlerine imkan tanımaktansa, BofA’ya göre daha çok tokenizasyona yönelecek. JPMorgan ise hesaplarına kripto para kabul edip etmeyeceğini değerlendiriyor. Araştırma önde gelen finansal kurumların blockchain teknolojisi ve Bitcoin’in epik rallisinin ardından kripto paralara yaklaşımını aydınlattı.

Analistler, “kripto paraların geleceği hali hazırda tartışılıyor olsa da birçok yatırımcı blockchain’i genel bir defter teknolojisi olarak görüyor ve bankaların geleceği için kilit önem taşıdığını düşünüyor. Bu nedenle blockchain teknolojisini potansiyel olarak bir bankanın teknoloji yatırımı stratejisinin yansıması olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

 

VakıfBank, yüz tanımayla daha fazla işlemi dijitalleştiriyor

 

Morgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak

 

Dünyanın ilk akıllı kentinin temeli atıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)