BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev banka 18 çalışanının parasını kesecek----

Dev banka 18 çalışanının parasını kesecek

Dev banka 18 çalışanının parasını kesecek
31 Aralık 2014 - 07:26 www.finansgundem.com

RBS, 634 milyar dolarlık cezanın ardından döviz işlerini yeniden gözden geçirme sürecinin bir parçası olarak 18 traderın primlerini askıya aldı

Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), 634 milyar dolarlık cezanın ardından döviz işlerini yeniden gözden geçirme sürecinin bir parçası olarak 18 traderın primlerini askıya aldı.

Banka yaptığı açıklama ile eski ve hala görev yapan 50’den fazla traderın işlemleri üzerinde inceleme gerçekleştirildiğini belirtti. 6 çalışan disiplin cezası verilirken, 3’ünün soruşturmanın devam etmesi ile görevden uzaklaştırıldı.

Detayların gizli olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin verdiği bilgilere göre eski bir RBS traderı, İngiltere’nin Ağır Dolandırıcılık Kurumu’nun döviz manipülasyonu soruşturması ile ilgili olarak 19 Aralık’ta tutuklandı. ABD, İngiltere ve İsviçre’de düzenleyiciler döviz kurlarında manipülasyon yapıldığına dair gerçekleştirilen incelemelerin sonucunda geçtiğimiz ay aralarında RBS ve HSBC Holdings Plc’nin de bulunduğu 6 bankanın yaklaşık 4.3 milyar dolar ceza ödemesine karar verdi.

RBS’nin idare ve mevzuat işleri yöneticisi Jon Pain, “Görevi suistimal traderların ve onları denetleyen yönetimin işlemlerini inceleyerek sorumluluğumuz yerine getiriyoruz. Konu ile ilgili inceleme altında olanlara denetimler sona erene kadar prim ödemesi yapılmayacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)