BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev banka 14 bin kişiyi işten çıkaracak----

Dev banka 14 bin kişiyi işten çıkaracak

Dev banka 14 bin kişiyi işten çıkaracak
13 Aralık 2016 - 19:37 www.finansgundem.com

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit, tasarruf planı kapsamında yüzlerce şubesini kapatacak ve toplam 14 bin kişiyi işten çıkaracak.

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit, tasarruf planı kapsamında yüzlerce şubesini kapatacak, binlerce bankacıyı da işten çıkaracak.

UniCredit'ten yapılan açıklamaya göre, 2019'a kadar tamamlanması planlanan stratejiyle bankanın sorunlu kredilerinin temizlenmesi ve karlılığının artırılması amaçlanıyor.

İtalyan bankacılık sektörünü bir süredir baskı altında tutan sorunlu krediler UniCredit için de problemdi. Bankanın hisseleri Milano Borsası'nda yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 50 değer kaybetmiş durumda.

13 milyar euroluk sermaye artışının 2017'nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu sayede, bankanın 17,7 milyar euroya ulaşan sorunlu kredilerine karşılık ayırmış olacağı belirtiliyor.

Şube kapatmalar İtalya ve Avusturya'da
İtalya'daki UniCredit şubelerinin yüzde 27'sine denk gelen 883 şubenin, Avusturya'da da 50 şubenin kapatılması planlanıyor.

Almanya'da ise şube kapatılmazken, yüzde 21'lik işgücü azaltımı öngörülüyor.

İşten çıkarma ve şube kapama tedbirleriyle 2019'dan itibaren yılda 1,7 milyar euro tasarruf edileceği belirtiliyor.

Sendikadan işten çıkarmalara tepki
Planın açıklanmasının ardından bankacılık sektörü sendikası Uilca Genel Sekreteri Massimo Masi, "UniCredit'in sunduğu plan beklediğimizden de kötü" dedi. Masi, "geçmiş yönetimlerin hatalarının" şube kapama ve personel azaltımı yoluyla çözülmeye çalışılmasını eleştirdi.

Geri ödenmeyen krediler nedeniyle zorda olan İtalyan bankalarının, bugünlerde yaşanmakta olan hükümet krizinden de olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor.

4 Aralık'da yapılan anayasa referandumunu kaybeden Başbakan Matteo Renzi'nin istifası üzerine, Renzi'nin üzerinde çalıştığı bankaları kurtarma paketinin geleceği de belirsizliğe düşmüştü. Ancak yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen önceki Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni bugün yaptığı açıklamada yeni hükümetin bankalara istikrar sağlamak için 'müdahaleye hazır olduğunu' söyledi.



YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)