BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank'tan HSBC'ye küresel transfer----

Deutsche Bank'tan HSBC'ye küresel transfer

Deutsche Bank'tan HSBC'ye küresel transfer
25 Haziran 2020 - 16:11 www.finansgundem.com

Avrupa’nın en büyük bankalarından HSBC, Deutsche Bank’ın tecrübeli yöneticisi Adam Bagshaw’ı yönetim kadrosuna kattı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC Deutsche Bank’ın kıdemli yöneticisi Adam Bagshaw’ı Küresel Danışmanlık Eş Başkanlığı pozisyonuna transfer etti. Bagshaw ayrıca yatırım bankacılığı biriminin de yöneticiliğini yapacak.
Bankanın işe alımları durdurma kararına rağmen gelen bu hamle tecrübeli ismi dünyanın en üst düzey bankacılarından birisi haline getirdi. Bagshaw Deutsche Bank’ta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgeleri Kurumsal Finans Eş Başkanlığı görevini yapıyordu.

Financial News’in haberine göre tecrübeli bankacı HSCB’nin Asya’daki küresel danışmanlık biriminin diğer eş başkanı Peter Enns’le birlikte çalışacak. Bagshaw görevine eylül ayında başlayacak.
Adam Bagshaw 14 yıl boyunca Deutsche Bank bünyesinde çalıştı ve ayrıca bankanın Avrupa’daki finansal sponsorluk görevlerinde yöneticilik yaptı.

Bagshaw’ın transferi HSBC’nin Greg Guyett önderliğinde tecrübeli yatırım bankacılarını işe alma stratejisinin bir diğer örneği olarak değerlendiriliyor. Guyett Financial News’e verdiği bir röportajda daha iyi bankacıları işe alarak daha kazançlı danışmanlık anlaşmaları imzalama konusunda daha fazla destek almayı hedeflediklerini açıklamıştı.

İşten çıkarmalar devam ediyor

HSBC geçtiğimiz şubat ayında 35 bin çalışanını işten çıkararak maliyet düşürme planı uygulayacağını açıklamıştı. Bankanın CEO’su Noel Quinn çalışanlarına geçen hafta işten çıkarmaların üç aylık bir aradan sonra devam edeceğini ve işe alımların dondurulacağını söylemişti.

Bankanın diğer CEO’su Greg Guyett, Bagshaw’ın HSBC’nin yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık müşterileri arasındaki bağı sıkılaştırmak için çalışacağını bildirdi. HSBC şubat ayında iki birim arasında toptan birleşme yapılamasına son vermişti. Fakat halen bölümler arasında daha yakın ilişkiler kurmanın yollarını aranıyor.

HSBC Çin bankası mı oluyor?

 

Wirecard iflasa başvuruyor

 

Banka hisselerinde yeniden ralli beklentisi

 

İngiliz posta servisi 2 bin kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)