BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank'tan BOTAŞ’a 1 milyar euroluk kredi ----

Deutsche Bank'tan BOTAŞ’a 1 milyar euroluk kredi

Deutsche Bank'tan BOTAŞ’a 1 milyar euroluk kredi
20 Nisan 2022 - 13:26 www.finansgundem.com

Deutsche Bank'ın BOTAŞ’a Avrupa ve ABD’li tedarikçilerden LNG ithalatında kullanmak üzere 1 milyar eurodan fazla (1,08 milyar dolar) kredi sağlamak üzere yapılan görüşmelerde son aşamalara gelindiği belirtildi.

Deutsche Bank AG, Botaş’a Avrupa ve ABD’li tedarikçilerden LNG ithalatında kullanmak üzere 1 milyar eurodan fazla kredi sağlamak üzere görüşmelerde son aşamalara geldi.

Bloomberg'e konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre BOTAŞ, en fazla beş yıl vadeye sahip olması beklenen krediyi, Rusya, İran ve Azerbaycan gazına bağımlılığı azaltmak amacıyla tedarikçilerini çeşitlendirmek için kullanacak. Kaynaklardan bazıları Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisinde kullandırılacak kredinin gelecekte azami 2 milyar euroya kadar çıkarılması opsiyonu olacağını bildirdi. Kaynaklara göre kredi anlaşması haftalar içinde imzalanabilir.

İki kaynak BOTAŞ’ın bir yıl artı bir hafta vadeli olmak üzere iki Türk bankasından 400 milyon dolarlık kredi sağladığını bildirdi.

BOTAŞ istasyonlarında ilk yatırım maliyetini yarı yarıya azalttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)