BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeutsche Bank’ta WhatsApp krizi----

Deutsche Bank’ta WhatsApp krizi

Deutsche Bank’ta WhatsApp krizi
22 Şubat 2022 - 15:58 www.finansgundem.com

Deutsche Bank çalışanlarını WhatsApp mesajlarını silmemeleri konusunda uyardı. Alman bankası özel iletişim kanallarını incelemeye yönelik yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank çalışanlarının özel iletişim kanallarına yönelik incelemelerinin kapsamında, çalışanlarına WhatsApp mesajlarını silmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Frankfurt merkezli banka 2022 yılının ilk dönemlerinde çalışanlarına gönderdiği yazıda, özel iletişim kanallarından yapılan işle ilgili mesajlaşmaların silinmemesi gerektiğini açıkladı. Bunun nedeni ise özel iletişim kanallarından gerçekleştirilen iş görüşmelerinin silinmesinin ABD kanunlarına göre suç kabul edilmesi.

Bloomberg’in haberine göre banka aynı zamanda çalışanlarına işle ilgili görüşmelerin kişisel telefonlardan yapılmaması gerektiğini, bunun şirketin kurallarına aykırı olduğunu da hatırlattı. Deutsche Bank sözcüsü ise sorulara yanıt vermedi. Almanya’nın dev bankası çalışanların iletişimlerine yönelik denetimler başlatmak için hazırlanıyor. Benzer bir hamle de ABD’de gerçekleştiriliyor.

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing ocak ayının son dönemlerinde, bankanın çalışanlarına yaptığı uyarının hemen öncesinde, bankanın çalışanların kişisel e-mail hesaplarını nasıl kullandığına dair bir incelemenin başladığını açıkladı. Banka aynı zamanda şirket telefonlarından gönderilen WhatsApp mesajlarını daha iyi saklayabileceği bir çözüm üzerinde çalışıyor. Şirketin çalışanlarına yaptığı açıklama, bankanın kara para aklama denetimi biriminden yapıldı ve şirketin düzenli olarak Banka politikalarını hatırlatması olarak yorumlandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre ABD otoriteleri aralık ayında JPMorgan’a çalışanlarının iş görüşmelerinde WhatsApp ve diğer kişisel e-mail hesaplarını kullanmaları nedeniyle 200 milyon dolar ceza vermişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilileri, o dönemde kredi kurumlarının mesajları saklayıp saklamadığına yönelik soruşturmasının devam ettiğini, soruşturmanın kapsamının diğer bankaları da dahil edecek şekilde genişletilebileceğini söylemişti. Deutsche Bank uzun süredir modern mesajlaşma uygulamaları ile bankacılık kuralları arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Banka ilk aşamada, bundan beş yıl önce şirket telefonlarından WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarını kaldırmayı denedi.

Ancak bundan üç yıl sonra WhatsApp’ın bazı durumlarda kullanılmasına izin veren yazılımlar geliştirildi. Banka şimdi yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor.

ABD bankaları Rusya işlemleri için yardım talep etti

 

Dolandırıcılarının yeni yöntemi: ‘Elektrik faturaları’

 

İsviçre bankaları karanlık geçmişlerinden kurtulamıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen27 Şubat 2022 19:20

    İki savaş başlatıp ikisini de kaybedip bir ABD kolonisinin vatandaşları olaark yaşamını devam ettiren Almanlar, elbette ABD'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaklar. Öne Deutsche Bank ın ABD'de 2008 de çöp mortgage kağıtları yüzünden yediği 30 Milyar USD lik toplam cezadan sonra batmaktan Alman devleti tarafından hisseleri satın alınılarak kurtarıldığını hatırlayalım.