BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank: Yıl sonu enflasyon tahminimiz %10.9----

Deutsche Bank: Yıl sonu enflasyon tahminimiz %10.9

Deutsche Bank: Yıl sonu enflasyon tahminimiz %10.9
05 Kasım 2019 - 10:28 www.finansgundem.com

Deutsche Bank Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başekonomisti Kubilay Öztürk yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 10.9 olduğunu söyledi

Deutsche Bank Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başekonomisti Kubilay Öztürk enflasyonun Kasım ve Aralık'ta yeniden yüzde 10'lu seviyelere çıkacağını ancak daha önceki gibi zorlu seviyeler olmayacağını söyledi.

Öztürk baz etkisi, işlenmiş gıda ve TL'deki stabilizasyonun enflasyonun Ekim ayında gerilemesinde etkili olduğunu, ancak baz etkilerinin Kasım ve Aralık'ta negatife döneceğini ve enflasyonun tekrar yüzde 10'un üzerine çıkacağını söyledi. Öztürk "Yılın son 2 ayında gıda tarafında havayla ilgili sorunlar çıkabiliyor o yüzden riskler yukarı yönlü" dedi.

Merkez Bankası'nın yüzde 12 olan yıl sonu enflasyon tahminini yüksek bulduğunu belirten Öztürk "Bizim yıl sonu beklentimiz yüzde 10.9, enflasyonda tek haneyi gelecek yılın ilk çeyreğinde de görmek zor görünüyor ama zorlu enflasyon rakamları da olmayacak" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası geçen hafta yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13.9'dan yüzde 12'ye düşürmüştü.  

Enflasyon verisi sonrası para politikası beklentisini de paylaşan Öztürk Merkez Bankası'nın Aralık'ta 100 baz puan indirim için yeri olduğunu belirterek "Gelecek yıl ilk çeyrekte biraz sabit kalacak ama muhtemelen Nisan'la beraber faiz indirimleri geri gelecek" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)