BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir----

Deutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir

Deutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir
21 Mayıs 2021 - 17:28 www.finansgundem.com

Deutsche Bank CEO’su sürdürülebilirlik planlarını paylaştığı açıklamasında yeşil ekonomiye geçmeyen bankaların lisanslarını kaybedebileceği konusunda uyardı. Ancak Alman bankasının bu açıklaması çevre örgütleri için samimi görülmüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, bankaların "işletme lisanslarını kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları" konusunda uyardı. Sewing kâr marjını yükseltmek amacıyla çevre dostu finansı önceliklerinin dışında bırakan bankaların tehdit altında olduğunu belirterek Deutsche’nin kendi hedeflerini de yükselttiğini açıkladı.

Financial Times’ın haberine göre, Almanya'nın en büyük bankası Perşembe günü çevresel açıdan sürdürülebilir projelere yönelik iki yıl öncesine göre %10 daha yüksek olan mevcut finansmanını 2023 yılına kadar yaklaşık 220 milyar euroya çıkarma planlarını açıkladı.

Yatırımcıların ve aktivistlerin baskısıyla karşı karışa olan Deutsche Bank, işletmelerine yönelik hedeflerini ilk kez değiştirdi. Yatırım bankası hedeflerini hayata geçirmek için özel bankacılık biriminin 86 milyar euro ve şirket bankacılığı birimine 30 milyar euro olmak üzere 105 milyar euro katkıda bulunması gerekecek.

Sewing yatırımcılara verdiği demeçte, bankanın yeşil ekonomi baskısını "pazar payı kazanmak için eşsiz bir fırsat" olarak gördüğünü söyledi.

Bankacılık sektörü, yatırımcıların karbon yoğun projelerin finansmanını durdurma ve yeşil kredileri büyütme çağrılarıyla karşı karşıya. Baskılar, küresel ısınmanın sanayi öncesi seviyelere kıyasla 2 derecenin çok altında sınırlama taahhüdü getiren 2015 Paris Anlaşması'ndan bu yana yoğunlaştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank'ın yeni hedeflerinin yeterince ileri gitmediği yönünde eleştiriler de artarak devam ediyor.

Çevresel hassasiyetlere odaklanan lobi örgütü Urgewald'ın kampanya yöneticilerinden Regine Richter, bankanın petrol ve doğal gaz şirketi Wintershall DEA'nın iptal edilen ilk halka arzında danışmanlık rolüne soyunmasını ve enerji şirketleri ExxonMobil ve Chevron'u da kapsayan bir müşteri listesini işaret ederek, söz konusu açıklamanın vitrin için yapıldığını ve "sadece fırsatçılık" anlamını taşıdığını söyledi.

Deutsche Bank geçen yıl Temmuz ayında yaptığı açıklamada, arktik bölgesindeki yeni petrol ve doğal gaz projelerinin finansmanını durdururken, kömür madenciliğindeki küresel ticari faaliyetlerini en geç 2025 yılına kadar "sonlandıracağını" söylemişti.

Deutsche Bank, bankadan aydı listelenen ve bağımsız bir şirket olarak işletilen varlık yönetimi şirketi DWS için sürdürülebilirlik hedefleri koymadı.

DWS geçen ay Fransız çevre lobi örgütü Reclaim Finance tarafından yürütülen bir sürdürülebilirlik sıralamasında vasat bir puan almıştı. Almanya'nın en büyük varlık yöneticisi, 29 Avrupalı varlık yöneticisi arasında 17. sırada yer aldı.

Rekor yatırım çeken fintekin perde arkası

 

Brexit Londra finansını büyütebilir mi?

 

Almanya’dan uyarı geldi: 3.dalga bitti ama…

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)