BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank Türk lirasını önerdi----

Deutsche Bank Türk lirasını önerdi

Deutsche Bank Türk lirasını önerdi
06 Ağustos 2019 - 10:53 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, Rus rublesine karşı Türk lirası alımı tavsiye etti

Deutsche Bank TL al, Ruble sat tavsiyesinde bulundu. ABD'nin geçen hafta Rusya'ya bir dizi yaptırım açıklamasıyla geçen hafta 'dolar sat, ruble al' tavsiyesinden vazgeçtiklerini hatırlatan kurum TL'de ise boğa tutumunu sürdürdüklerini belirtti.

Kurum TL/Rand'da yükseliş için daha fazla alan olduğunu, bu nedenle de 'TL al, Rand sat' hedeflerini 2.70'ten 2.80'e yükselttiklerini, zarar kes seviyesini ise 2.40'tan 2.55'e çektiklerini açıkladı. Kurum TL/Ruble'ye dair de "2019 yılı için rublede boğa tutumumuzu sürdürsek de TL/Ruble'de uzun pozisyon için bir alan görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kurum bunun nedenlerini ise şöyle açıkladı;

"1) Cari işlemler hesabındaki mevsimsellik Rusya ile Türkiye arasında cari denge mevsimselliği önemli ölçüde farklılaştı. Türkiye'nin turizm gelirleri yaz boyunca cari dengeyi desteklerken Rusya'da cari denge hidrokarbon ihracatının düşmesinden olumsuz etkileniyor. Bunun yanı sıra Türkiye bu yılın 3. çeyreğinde cari fazla verebilir, bu da kırılganlığını azaltıyor.

2) Pozisyonlanma ve performans 2 ülkenin para birimi arasındaki pozisyonlanma ve performans bu sene ayrıştı. Değerlendirmemize göre gelişen ülke piyasaları arasında en çok Rus tahvillerindeki pozisyonlanma kötüleşti. Türkiye'ye ise son verilere göre girişler arttı.

3) Yaptırımlar Cuma günü ABD Rusya'ya yeni yaptırımlar açıkladı, Bu durum Rus varlıklarına yönelik yapıcı olan yatırımcı algısını kötüleştirebilir ve portföy akımlarını azaltabilir"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)