BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank Trump’tan kurtulmak istiyor----

Deutsche Bank Trump’tan kurtulmak istiyor

Deutsche Bank Trump’tan kurtulmak istiyor
03 Kasım 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

Deutsche Bank ABD seçimlerinden sonra ABD Başkanı Trump’la olan ilişkilerini sonlandırmak istiyor ancak daha iyi bir seçenek henüz yok

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump’la ilişkilerine, ABD başkanlık seçimlerinin ardından son vermek istiyor. Bankanın üç üst düzey yöneticisine göre, banka Trump’la olan ilişkilerinin prestijlerine olumsuz yansıdığını düşünüyor.

Donald Trump’ın, an itibariyle oğulları tarafından yönetilen şemsiye grubu Trump Organization tarafından alınmış 340 milyon dolar borcu var. Donald Trump, Deutsche Bank’a olan borcunu ABD Hükümet Etik Ofisi’ne Temmuz ayında yaptığı başvuruda bildirdi. Trump’ın varlıklarına yönelik üç borcun ödenmesi için iki yıl var. Ödemeleri devam eden borçlar, başkan tarafından kişisel olarak güvence altına alındı.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantılarda, Deutsche Bank yönetim kurulu, bankanın ABD’deki prestijini ve diğer riskleri tartıştı. Aynı zamanda bankanın üst düzey yetkililerinin açıklamalarına göre, Trump’la olan ilişkilerini nasıl sonlandıracaklarını masaya yatırdı. Banka geçmişte de Trump’a 2 milyar dolardan fazla kredi sağlamıştı.

Toplantılarda gündem gelen fikirlerden biri, borçları ikincil piyasalarda satmaktı. Ancak yetkililerden birine göre bu fikir destek görmedi. Bunun nedeni bu borçları kimin almak isteyeceğinin belirsiz olması ve buna eşlik edecek diğer problemlerdi.

Deutsche Bank’ın Trump’la olan ilişkisini sıkı bir şekilde gözden geçirdiği bilinse de, son dönemde tüm bağları sonlandırmak konusundaki istekliliği ve tartışmaların ana hatları, seçimler ışığında daha önce ortaya çıkmadı. Banka 2016 yılında Trump’la olan ilişkilerini gözden geçirmek için bir çalışma grubu kurmuştu.

Deutsche Bank worum yapmayı reddetti. The Trump Organization ise soruları geri çevirdi. Beyaz Saray açıklama yapmayı reddetti.

Warren’ın uyarısı

Trump’a ilk kez 1990’ların sonunda kredi vermeye başlayan Alman bankası, emlak devinden siyasetçiye dönüşen Trump’ın finansal durumuyla ve iddia edilen Rusya bağlantılarıyla ilgili kongre ve diğer yetkili kurumlar tarafından soruşturmalara tabi tutuldu.

Soruşturmalar ve basında çıkan kötü haberler, bir üst düzey yönetici tarafından “ciddi bir hasar” olarak tanımlandı. Bankanın Trump’la olan ilişkisinin sonucunda gerçekleşen bu durum, banka için istenmeyen bir karmaşa yarattı.

Bu gelişmeler, bankanın yıllar boyunca Wall Street’in büyük bir bankası olma çabası nedeniyle büyük kayıplar yaşamasının ardından, Başkan Christian Sewing’in geri dönüş yolları aradığı bir dönemde gerçekleşti.

Senatonun demokrat üyesi Elizabeth Warren, daha önce kara para aklama kontrolleri nedeniyle Deutsche Bank’a bir soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu ve kredi kurumundan Trump ve ailesiyle olan ilişkilerine dair açıklama talep etmişti. Warren Reuters’a yaptığı açıklamada, bir sonraki yönetimde bir soruşturma için ısrarcı olacağını söyledi. Warren, “emin olun hesap verilebilirlik ve bankacılık yasalarımızın güçlü yaptırımı için savaşmaya devam edeceğim, özellikle de Deutsche Bank gibi dev kurumlar için” dedi.

Bankanın geleceği, bugün gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerinin sonucuna bağlı.

Eğer cumhuriyetçi başkan kaybederse ve demokratlar Beyaz Saray’ın ve Kongre’nin denetimini ele geçirirse, üst düzey Deutsche Bank yöneticileri, Trump’ın finansal kayıtlarına ulaşma çabaları dahilinde soruşturmalara maruz kalacaklarını düşünüyor.

Ancak bu senaryoda, Deutsche Bank yöneticileri aynı zamanda Trump’la olan ilişkilerini sonlandırmak için daha fazla özgürlük alanına sahip olacaklarına inanıyor. Trump’la olan bağların sonlanmasın, soruşturmaların bir kısmından kaçış şansı tanıması umuluyor.

Farklı senaryolar

Trump’ın Florida’daki golf sahası, Washington ve Chicago’daki otellerine yönelik borçlarına karşılık, Trump Organization henüz faiz ödemesi yaptı. Alınan borç halihazırda duruyor. Bildirimlere göre 2023 ve 2024 yıllarında ödemeler yapılacak.

Kredileri destekleyen şirketler zorluklarla karşı karşıya. Korona virüs nedeniyle yavaşlayan ekonomi, oteller de dahil olmak üzere seyahat sektörünü vurdu. Dahası, Reuters’a göre, Trump’ın golf sahalarında ev ve oteller yaparak para kazanacağına ve Deutsche Bank’a olan borçlarını da bu yolla ödeyeceğine dair planları var ancak henüz gerçekleşmedi.

Deutsche Bank yöneticileri Trump’ın borçlarını ödeyebileceğinden fazlaca endişe duymuyor. Çünkü ABD Başkanı’nın kişisel garantisi ve ödeme tarihine kadar zaman var.

Trump seçimleri kazanamazsa, Deutsche Bank yöneticileri ödemeleri talep etmenin, ipotek uygulamanın ya da borcu satmanın daha kolay olacağını düşünüyor. Tüm krediler Trump’ın kişisel garantisi altında olduğu için, yetkililere göre, borçlar ödenemediği takdirde Banka başkanın varlıklarına da el koyabilir.

Eğer Trump ikinci bir dönem daha başkanlığı kazanırsa, Deutsche Bank yöneticilerinin seçenekleri azalacak. Banka yönetimdeki bir başkanın varlıklarına el koymasından kaynaklanacak olumsuz haberleri istemeyecek ve muhtemelen, Trump’ın görev süresi dolana kadar borçların ödemeleri ertelenecek.

Sonuç olarak, üç üst düzey yönetici, bu konunun seçim sonrasına kadar çözüme kavuşmayacağını söyledi.

Avrupa, Trump'ı istemiyor mu?

 

ABD'nin ilk seçim sonuçlarında Biden önde

 

Trump destekçisi milyarder yatırımcıdan teşvik paketi uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)