BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok----

Deutsche Bank: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok

Deutsche Bank: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok
10 Eylül 2021 - 11:52 www.finansgundem.com

Deutsche Bank'a göre artan enflasyon beklentileriyle beraber TCMB'nin çekirdek enflasyona dair hedef koyacak lüksü bulunmuyor.

Deutsche Bank, hazırladığı raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın söylem değişikliğinin TL varlıklar adına olumsuz geliştiğini ve Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyon hedefi belirleyecek lüksünün bulunmadığını açıkladı.

Çekirdek enflasyon göstergesinin ülke için makul bir endeks olmadığını aktaran Deutsche Bank, çekirdek enflasyonun tüketici enflasyonu sepetindeki ağırlığının sadece yüzde 56,2 olduğunu açıkladı.

Son dönemlerde döviz hesaplarında yaşanan yükselişin büyük bir kısmının ihracat gelirleri ve turizmden gelmesine rağmen dolarizasyondaki yukarı yönlü hareketin arttığına dikkat çeken Deutsche Bank, fiyat baskısı ve TL’nin değer kaybetmesinin dolarizasyonu artırma riski bulunduğunu dile getirdi.

Kredilerdeki büyümenin yeniden hızlandığının altını çizen banka, TCMB’nin para politikasındaki bozulmalar ve makroihtiyata dair önlemler üzerinde çalıştığını belirtmesinin önemli olduğunu ve bu önlemler uygulandığı takdirde enflasyonist baskısının azalacağını söyledi.

İşsizlik oranı temmuzda yüzde 12'ye yükseldi

Yerli yatırımcının döviz hesapları rekor tazeledi

TCMB'den izinsiz ödeme hizmeti uyarısı

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)