BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank riskli zenginlerle ilişkisini kesiyor----

Deutsche Bank riskli zenginlerle ilişkisini kesiyor

Deutsche Bank riskli zenginlerle ilişkisini kesiyor
04 Ekim 2021 - 08:29 www.finansgundem.com

ABD'de Jeffrey Epstein skandalının ardından Deutsche Bank'ın suç sicili açısından riskli zenginlerle çalışmayı terk ettiği ifade edildi.

Deutsche Bank, Financial Times’ın haberine göre, ABD'de cinsel istismar suçuyla gündemi sarsan iş insanı Jeffrey Epstein’ın tutuklanmasının ardından, suç kayıtları olan bir dizi varlıklı müşteri ile ilişkisini kesti.

Deutsche Bank idari işler müdürü Stefan Simon, Financial Times’a yaptığı açıklamada, bankanın, Epstein’in 2019 yılında tutuklanmasının ardından, geçmişte bankaya gelen ancak bugün daha farklı değerlendirilmesi gereken müşterilerin diğer davalarını araştıran bir banka içi analiz yürüttüğünü söyledi.

Simon, sonuç olarak, bankanın “çok küçük bir grup” ile ilişkilerini zorlaştırdığını söyleyerek, yasal sorunların Epstein’inkilerden farklı olduğunu sözlerine ekledi.

"Kritik bir hata"

Financial Times’a göre, Deutsche Bank, 2013 yılında halihazırda cinsel istismar suçundan hüküm giymiş Epstein ile iş yapmaya başladı ve Epstein’ın işlemleri dahil sorunlu faaliyetlerden dolayı 150 milyon dolar ödeme yapma konusunda anlaşmaya vardı. Öte yandan, haberde, banka CEO’su Christian Sewing’in geçen yıl Epstein ile iş yapma kararını “kritik bir hata” olarak nitelemesine de yer verildi.

Haberde, Simon’ın rakiplerinin anti finansal suç kontrollerini Deutsche Bank’tan daha önce güçlendirdiklerini kaydettiği belirtildi. Simon, Financial Times’ın haberine göre, bankanın uyumu konusunda temel bir revizyon başlattı, departmanı bankanın Frankfurt’taki merkezinde topladı ve kontrol birimlerindeki kıdemli personelin yaklaşık yarısını değiştirdi.(Bloomberg)

Deutsche Bank: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok

 

Deutsche Telekom'dan Hollanda birimini 6,1 milyar dolara satma kararı

 

Jeffrey Epstein'de Trump ve Clinton'ın gizli kasetleri var iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)