BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank ofise dönüş için süre verdi----

Deutsche Bank ofise dönüş için süre verdi

Deutsche Bank ofise dönüş için süre verdi
17 Eylül 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

Alman bankası Deutsche diğer rakiplerinin aksine çalışanlarının Temmuz 2021’e kadar New York’taki ofislerine gitmek zorunda olmadıklarını belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank ABD’deki çalışanlarına Temmuz 2021 tarihine kadar ofise dönmek zorunda olmadıklarını bildirdi.

Wall Street Journal’ın haberine göre Çarşamba günü Deutsche Bank Amerika Kıtası Personel Yöneticisi Matthias Krause bankanın çalışanları ofise geri çağırma programını açıkladı. Korona virüs süreci ve okulların yeniden açılması gibi sorunlarla boğuşan birçok çalışanlar net bir yeniden açılma politikası istedi.

Krause çalışanlarıyla paylaştığı notta New York bölgesinin salgını kontrol etmekte başarılı olduğunu kabul ettiğini ancak çalışanların toplu taşıma araçları, temizlik, güvenlik ve diğer hayat standartları konularındaki endişelerini anladığını ifade etti.

Bankacıların Manhattan’daki merkez ofislerine geri dönme konusunda isteksiz olduğunu anladığını belirten Krause, Deutsche Bank’ın gelecek yaz yeni bir ofis açma hazırlığında olduğunu ifadelerine ekledi.

Deutsche Bank'ın planları, geçen hafta satış ve ticaret operasyonu birimi üst düzey çalışanlarına 21 Eylül'e kadar ofise dönmeleri gerektiğini söyleyen JP Morgan stratejisiyle çelişiyor.

 
Bankalar ofise dönüşü fırsata dönüştürüyor

ABD’nin en büyük bankası olan JP Morgan çoğunlukla Wall Street’teki havanın oluşmasını sağlamasıyla biliniyor. Fakat bu sefer rakipleri JP Morgan’ı takip etmemeyi tercih etti. Üstelik bazı bankalar süreci diğer rakiplerindeki önemli yetenekleri kendilerine çekme fırsatı olarak görerek evden çalışma esnekliğini değerlendiriyor.

WSJ haberine göre, UBS satış ve ticaret biriminin bazı üst düzey çalışanların pazartesi günü bir konferansta JP Morgan adımlarını takip etmeyeceklerini belirtiyor. Bank of America ise önümüzdeki birkaç hafta içinde bazı ticaret bankası personellerine ofise dönmek için hazır olup olmadıklarını sormayı planlıyor.

İlk geri dönüş dalgasının Ekim ayı sonunda yaşanması beklenirken, bankacılar kendilerini rahat hissetmedikleri veya sağlık durumlarının yeterince iyi olmadığını belirterek ofise dönüşten vazgeçebileceklerini belirtiyor.

Deutsche Bank'ın, satış ve ticaret birimi çalışanları yaz başından bu yana New York’taki genel merkeze kademeli olarak geri dönüyorlar. Birçok çalışan pandeminin sonuna kadar haftanın iki ya da üç günü hatta bazı durumlarda bir hafta evde çalışmak için gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışıyor.

Deutsche Bank son yıllarda ABD’deki yatırımlarını azaltarak ticari operasyonlarını yeniden şekillendiriyor ve işçi çıkarıyor. Yatırım bankası ABD’de yaklaşık 8 bin kişiyi istihdam ediyor ve bu çalışanların 5 bini bankanın yeni genel merkezinde çalışacak. Bankanın Kovid-19 kriziyle birlikte yeni binadaki ofis tasarımlarının gözden geçirildiği belirtiliyor.

JPMorgan’da ofise dönüş sonrası korona virüs vakası

 

UBS’ten kovid krizi için bisiklet çözümü

 

Altının kilogramı 472 bin liraya geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)