BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor----

Deutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor

Deutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor
26 Mayıs 2021 - 16:32 www.finansgundem.com

Deutsche Bank 100 bankacıyı Londra’dan taşıyor. Brexit’in ardından şirket kurumsal bankacılık birimini Londra’dan çıkarma planını hızlandırıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank Londra’da bulunan 100 bankacıyı Avrupa Birliği ve Asya’da bulunan ofislerine taşıyor. Almanya’nın en büyük kredi kurumu, Brexit’in ardından kurumsal bankacılık birimini yeniden yapılandırma planlarına hız verdi. Planlar dahilinde birimin dörtte birine denk gelen 400 İngiltere çalışanı işten çıkarılacak ve bu kişilerin yaptığı işler Dublin, Frankfurt ve Asya’da bulunan bazı şehirlere taşınacak.

Avrupa Birliği’nde çalışma izni bulunan çalışanlar, işlerine yeniden başvurabilecek ancak %25’lik bir maaş kesintisini kabul etmeleri gerekiyor. İngiltere ve Avrupa Birliği arasında ocak ayında yürürlüğe giren Brexit anlaşmasında finansal hizmetler büyük oranda anlaşmanın dışında tutulmuştu. Bu nedenle İngiltere’de faaliyet gösteren bazı şirketleri 27 üyeden oluşan blokta bulunan müşterilerine doğrudan hizmet veremez duruma gelmişti.

Deutsche daha önce Londra’da bulunan birimlerinden az miktarda kişiyi taşıyacağını söylemiş, bu rakamın 250 ila 300 olabileceği belirtilmişti. Stefan Hoops tarafından yönetilen kurumsal bankacılıkta yapılan değişikliklerle, bu rakam artış gösterecek. Kurumsal bankacılık birimi müşterilerine temel kredilerden ödeme hizmetlerine, ticaret finansına ve nakit yönetimine birçok hizmet sunuyor.

Financial Times’ın haberine göre, Deutsche’nin İngiltere’de 7,500 çalışanı bulunuyor. Büyük oranda Londra’da bulunsa da, kredi kurumunun Birmingham’da bin kişilik bir destek ekibi de var. Bu ekip arasında teknoloji ve insan kaynakları birimleri de bulunuyor. Deutsche’den yapılan açıklamada, “İngiltere’ye güçlü bağlılığımız sürüyor ve Londra kurumsal bankacılık ve diğer birimlerimiz için önemli bir merkez olmaya devam edecek” dendi.

Açıklamanın devamında, “İngiltere’deki birimlerimiz İngiltere kurumsal bankacılık müşterilerine hizmet sunmaya devam edecek” ifadesi kullanıldı. Kurumsal bankacılık birimindeki yer değiştirme planlarının tamamının Brexit’in doğrudan sonucu olmadığı da söylendi.

Bankanın Almanya'daki itibarı

Deutsche Bank aynı zamanda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışını, Londra gibi pahalı şehirlerdeki ofis maliyetlerini kısmak, çalışanları daha ucuz lokasyonlara taşımak, yerel çalışanları işe almak ve bankacıları bölgesel müşterilerine yakın konumlandırmak için kapsamlı bir fırsat olarak görüyor. Bankanın ayrıca Frankfurt ve Berlin gibi Alman şehirlerinde daha fazla kişiyi işe almak için de nedenleri var.

Deutsche Alman siyasilerinin gözünde itibarını artırmaya çalışıyor. Banka yıllarca skandallarla boğuştu ve milyarlarca zarar etti. Ancak geçtiğimiz 18 ayda CEO Christian Sewing’in göreve gelmesiyle toparlanma sinyalleri görüldü. Londra’daki çalışanlarını İngiltere dışına taşıyan tek banka Deutsche değil. finansgundem.com'un derlemesine göre, HSBC de bin yatırım bankacısını ve destek ekibini Paris’e taşımayı planlıyor.

Citigroup ise Londra'dan 250 kişiyi taşıyor ve bunlardan 150’sinin Frankfurt’a yerleşmesi bekleniyor. Danışmanlık şirketi Earnst & Young, Londra’dan 7,600 çalışanın taşındığını ve Brexit anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 1,3 trilyon sterlinlik varlığın İngiltere’den ayrıldığını tahmin ediyor. Ancak İngiltere dışına taşınan işlere rağmen, İngiltere’nin başkenti Londra Avrupa’nın en büyük finans merkezi olma özelliğini koruyor.

Batık bankanın CEO’su bankacılıkta yeni kriz bekliyor

 

Çin’de bankalara yasak!

 

Dijital euro için tarih verildi!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen29 Mayıs 2021 20:05

    İtibar ve Deutsche Bank, Volkswagen (VW) ve dürüstlük gibi yan yana gelemeyecek iki kelime. BaFin (Alman BDDK sı) kontrolündeki WireCard ve GreenSill Bank'ın milyarlarca Avro'luk batışlarından sonra Almanlarla iş yaparken değil iki, beş kez düşünmek gerek.