BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor----

Deutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor

Deutsche Bank çalışma sisteminde hibrit modele geçiyor
28 Eylül 2020 - 14:57 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde çalışanlarının uzaktan hizmet vermesiyle Deutsche, bankanın gayrimenkul giderlerini azaltmak için çalışanların daha fazla evde olduğu bir modele geçiş yapmayı değerlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, çalışanlarının her hafta birkaç gün evden kalıcı olarak çalışmasını sağlayacak yeni bir çalışma modeli hazırlıyor. Alman bankası ofisleri için yaptığı gayrimenkul ödemelerini sınırlamayı hedefliyor.

Bloomberg’in haberine göre Deutsche Bank’ın CEO’su Christian Sewing 24 Eylül’deki bankacılık konferansında çalışanlarının mesailerini ofis ve evde çalışma arasında bölecekleri “hibrit modeli” bankaya uyarlamayı düşündüklerini belirtti.

Deutsche, mart ayındaki Kovid-19 salgını nedeniyle binlerce Londra finans merkezi profesyonelinin uzaktan çalışma düzenlemelerine zorlanması sonrasında personelinin çalışma biçimlerini değiştirmelerine resmen izin veren ilk büyük yatırım bankası olacak.

Financial News haberine göreyse hibrit model sadece bir seçenek olarak düşünülüyor ve henüz bir nihai karar alınmış değil.

Kovid bankalara maliyet kısıtlaması fırsatları sunuyor

Sewing daha önce yaptığı bir açıklamada bankanın seyahat ve gayrimenkul maliyetleri konusunda krizin nasıl fırsatlar sunduğunu belirterek daha fazla personelin kalıcı olarak evden çalışabileceğini öne sürmüştü. Deutsche Bank, bankayı sadeleştirmek ve getirileri artırmak amacıyla firma genelinde 18 bin çalışanın işine mâl olacak stratejik dönüşümünü sürdürmesi yönünde baskı görüyor.

Deutsche ofise dönüş sürecinde çalışanlarını geri çağırma konusunda en yavaş davranan bankalardan birisi oldu. Banka ABD birimi çalışanlarına ofise dönüşün 2021 yazını bulabileceğini belirtmişti. Ayrıca Londra’daki hükümet kısıtlaması öncesine kadar Deutsche, eylül ayında Londra’daki ofisi %20 çalışan oranını hedefliyordu.

Evden çalışma hukuki bir mayın tarlası

İngiltere'de ofise dönüş planları dondu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ofis çalışanları için yaptığı evlerine dönme çağrısı Londra’daki birçok yatırım bankasının şehirdeki merkez binalarına geri dönme çabalarını sekteye uğrattı. JPMorgan, Goldman Sachs, Citi, Barclays ve HSBC ofise dönüş planlarından vazgeçti ya da planlarını dondurdu.

Merkezi yerlerdeki yüksek gayrimenkul giderleri büyük yatırım bankaları için maliyet tasarrufu konusunda potansiyel bir kaynak haline geldi. Özellikle Londra finans merkezi çalışanları şimdilerde şehirdeki Kovid-19 vakaları nedeniyle bir yıl boyunca uzaktan çalışma ihtimaliyle karşı karşıya kalabilir.

Boris Johnson’ın açıklamaları sonrası dev bankalardan U dönüşü

 

Barclays ofise dönüş planını New York’ta deneyecek

 

Finans çalışanlarının t’ü ofise dönmek istemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)