BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank çalışanlarının WhatsApp mesajlarını izliyor----

Deutsche Bank çalışanlarının WhatsApp mesajlarını izliyor

Deutsche Bank çalışanlarının WhatsApp mesajlarını izliyor
26 Haziran 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

Finans sektörü çalışanlarının içerisinde bulunduğu katı koşullara bir yenisi daha ekleniyor. Whatsapp görüşmelerini izleyen bankalar kervanına Deutsche Bank da katıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank çalışanlarının WhatsApp mesajlarını kaydetmeye ve kontrol etmeye başladı. Teknoloji, bankanın uyumluluk ekipleri çalışanlarının iletişimini daha iyi izlemelerine yardımcı olmak amacıyla bankaların iletişim sağlayıcısı şirketlerinden birisi Symphony tarafından geliştirilmiştir.

Financial News’in haberine göre Symphony’den yapılan açıklamada, Deutsche Bank çalışanlarının artık "müşterilerle tercih ettikleri sohbet platformu üzerinden her zaman, her yerde iletişim kurabileceklerini" söylendi.

WhatsApp mesajları kontrol altında

Sypmhony’nin bu yeni platformu banka müşterileri için yeni bir WhatsApp sürümü sağlıyor. Financial News’in ulaştığı bilgilere göre platformdaki WhatsApp konuşmaları kaydedilebiliyor. Böylece uyumluluk ekiplerinin çalışanlarının iş arkadaşları ve müşterileriyle iletişimleri izlenip veri analizine tâbî tutulabiliyor.

Bankanın kurumsal bankacılık biriminin başındaki isim Stefan Hoops konuya ilişkin, “Symphony aracılığıyla WhatsApp’a entegrasyon bizim ve bankacılıktaki diğer işyerlerinin çalışanlarıyla en ihtiyaç duydukları zamanda daha kolay iletişim kurabilmeleri anlamına geliyor” ifadelerinde bulundu.

Birçok banka ön saftaki çalışanlarının konuşmalarının, e-maillerinin ve mesajlarının izlenebilmesi için şirketin uyumluluk onayı verdiği cihazları kullanmalarını şart koşuyor.

Uygulama kara listedeydi

Deutsche Bank daha önce uygulamanın güvenlik önlemleri mesajların izlenmesini zorlaştırdığı için çalışanlarının WhatsApp kullanmasını yasaklamıştı. Ancak korona virüs sırasında uygulamanın kullanımındaki ani artış birçok bankayı bu yaklaşımlarını yeniden değerlendirmeye zorladı.

Deutsche Bank, çalışanların Symphony platformu üzerinden WhatsApp'ı kullanmalarına olanak sağlamak için kurallarını değiştirdi.

Goldman Sachs gibi finansal hizmetler devleri tarafından desteklenen Senfoni, ABD bankasının yanı sıra JP Morgan, Citigroup, Morgan Stanley gibi devlere de hizmet veriyor.

Finans çalışanlarına zorunlu izin şoku

 

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor

 

Küresel finans sistemini bekleyen büyük risk

 

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)