BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank beklenenden az zarar etti----

Deutsche Bank beklenenden az zarar etti

Deutsche Bank beklenenden az zarar etti
29 Temmuz 2020 - 16:37 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, geçen senenin ikinci çeyreğinde 3.2 milyar euro (yaklaşık 26 milyar TL) zarar açıklamıştı. Banka, bu senenin aynı döneminde ise beklentilerden iyi performans sergileyerek 77 milyon euro (yaklaşık 630 milyon TL) zarar açıkladı.

Deutsche Bank, 2020 yılının ikinci çeyrek raporunu paylaştı. CNBC'de yer alan habere göre, banka 77 milyon euro zarar açıkladı. Banka, 133 milyon euroluk zarar tahminlerinden daha iyi bir performans göstermiş oldu.

Deutsche Bank, geçen yıl aynı dönemde 3.2 milyar dolar zarar etmiş ve yeniden yapılanmaya gitmişti.

Banka ayrıca kredi kayıplarını karşılamak için de kenara 761 milyon euro para ayırdı. İlk çeyrekte bu rakam 506 milyon euroydu. Deutsche Bank, geçen yılın ikinci çeyreğinde 6.2 milyar euro gelir elde ederken, bu sene gelirlerini 6.3 milyar euroya yükseltti.

‘HEDEFLERİMİZE ULAŞMA YOLUNDA İLERLİYORUZ'

CEO Christian Sewing yaptığı açıklamada, “Zorlu bir ortamda gelirlerimizi artırdık ve maliyetleri kısmaya devam ettik. Hedeflerimize ulaşma yolunda düzgün bir şekilde ilerliyoruz. Bu sayede kredi zararları için daha yüksek karşılıklar ayırıp, müşterilerimizi zor koşullar altında desteklememize rağmen kârlı kalabildik” dedi.

CFO James von Moltke ise yatırım bankacılığı gelirlerinin yüzde 46 artıp, 2.7 milyar euroya ulaştığını dile getirerek, “Bu sayede artan kredi zararlarını büyük ölçüde finanse etmeyi başardık. Yılın ikinci yarısında kademeli bir normalleşme bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)