BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank: Avrupa yeni bir şokla karşı karşıya----

Deutsche Bank: Avrupa yeni bir şokla karşı karşıya

Deutsche Bank: Avrupa yeni bir şokla karşı karşıya
01 Temmuz 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, Avrupa ekonomilerinin, enflasyonu rekor seviyelerin üzerine çıkarmak ve kıtanın güç merkezi Almanya'yı yakında resesyona sürükleme tehditi aratan Rus doğalgazının yavaşlaması nedeniyle büyük bir yeni şokla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Deutsche Bank analistleri, bu ayın başlarında Kuzey Akımı boru hattı üzerinden gaz akışında % 60'lık bir düşüşe atıfta bulunarak, "Son günlerde Avrupa'da ortaya çıkan şey, taze ve büyük bir negatif arz şoku. Gaz kesintisi önümüzdeki haftalarda çözülmezse, bunun ekonomik büyüme üzerinde maddi ön etkilerle ve tabii ki çok daha yüksek enflasyonla birlikte enerji kesintisinin genişlemesine yol açacağından endişe ediyoruz." diye yazdı.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının bir sonucu olarak enerji kaynaklarında yaşanan son daralma, özellikle Avrupa'nın en büyük ekonomisi ve Rus gazına en çok bağımlı olan Almanya'da olmak üzere tüm kıtada alarm seviyelerini yükseltti.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, 2008'de Lehman Brothers'ın çöküşünün tetiklediği krizle karşılaştırıldığında, gaz piyasalarındaki kargaşanın daha geniş çapta yayılabileceği konusunda uyardı.

Berlin hükümeti, eksilen Rus tedarikini artan spot piyasa fiyatlarından karşılamak zorunda olduğu için günde yaklaşık 30 milyon euro (31 milyon dolar) kaybeden kamu kuruluşu Uniper SE için istikrar önlemleri sağlamak için görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Üretim ve elektrik için gaza dayanan kimya devi BASF SE, üretimi kısmak zorunda kalabileceğini bildirdi.

Avrupa'nın enerji krizi, her zamankinden daha yüksek resesyon uyarılarına yol açıyor. Morgan Stanley ekonomistleri bu haftanın başlarında, büyük ölçüde doğalgaz akışının azalması riski nedeniyle euro bölgesinin bu yılın son çeyreğinde daralmaya girmesini beklediklerini bildirdi.

Nijerya Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır

 

Alman devinden gaz darboğazı nedeniyle devletten yardım talebi

 

Doğalgaz ithalatı nisanda azaldı

 

Avrupa'da gaz fiyatında yükseliş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)