BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank, Almanya'daki şubelerinin yüzde 20'sini kapatıyor----

Deutsche Bank, Almanya'daki şubelerinin yüzde 20'sini kapatıyor

Deutsche Bank, Almanya'daki şubelerinin yüzde 20'sini kapatıyor
22 Eylül 2020 - 17:29 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, tasarruf amacıyla hızlı bir şekilde Almanya'daki şubelerinin yüzde 20'sini kapatmayı planlıyor.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, maliyetlerden tasarruf etmek ve müşterilerin korona virüs salgını sırasında değişen alışkanlıklarından yararlanmak için Almanya'daki ana pazarındaki beş şubeden birini kapatmayı planlıyor.

Almanya'daki bireysel bankacılık işini denetleyen Philipp Gossow şu anda yaklaşık 500 şubenin öncelikle kentsel yerlerde ve "mümkün olduğunca çabuk" yaklaşık 400 şubeye düşürüleceğini söyledi.

"ÇOK SIKI ÇALIŞIYORUZ"

Buna karşılık Deutsche Bank'ın Mali İşler Müdürü James von Moltke, şirketin bankacılık sektöründeki beklenen satın alma ve birleşme dalgasına hazırlanmak yoğun bir çalışma içinde olduklarını açıkladı.

Moltke, potansiyel şirket birleşmesiyle ilgili spekülasyonların artması sonrası bir finans konferansında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Moltke, "Deutsche Bank olarak kendi stratejimizi gerçekleştirmeye çok odaklandık. Zamanı geldiğinde ve doğru fırsatlar çıktığında bu stratejinin bizi banka birleşmelerine iyi hazırlayacağını düşünüyoruz" dedi. Moltke, "Bu birleşme dalgasını bekliyoruz ve buna hazırlanmak için çok sıkı çalışıyoruz" diye ekledi.

Deutsche Bank, geçen sene yerli rakibi Commerzbank ile yaptığı birleşme görüşmelerini askıya almıştı. Moltke, yurtiçi birleşmelerin bazı zorluklar meydana getirdiğini belirtti.

AB bankaları Londra'da takasa devam edecek

ECB'den tahvil teminatlarında yenilik

Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)