BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank 3 yıl sonra kendi evinde lider----

Deutsche Bank 3 yıl sonra kendi evinde lider

Deutsche Bank 3 yıl sonra kendi evinde lider
07 Ocak 2022 - 17:36 www.finansgundem.com

Deutsche Bank yeniden yapılanma sürecinin ardından 3 yıl sonra yeniden Almanya’daki yatırım bankacılığı tablosunda liderliği ele geçirdi. Wall Street bankası JPMorgan’sa bölgede ikinci sıraya düştü

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank, Almanya'da üç yıl sonra ilk kez yatırım bankacılığı ligi tablosunun zirvesinde yer aldı. Alman devi 2021 yılındaki sözleme bankacılığı patlaması sırasında çoğu ürün ve bölgede Avrupa bankalarını sıkıştıran Wall Street bankalarını kendi evinde geçmeyi başardı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Deutsche Bank art arda gelen yıllık kayıplar sonrasında 2019 yılında yeniden yapılanma sürecine girmiş ve 18 bin çalışanın işine son verecek bir küçülme planı hazırlamıştı. Banka bu plan kapsamında hisse senedi yatırım birimini de kapatmıştı.

Financial News’in haberine göre Deutsche Bank 2021 yılında Almanya’daki yatırım bankacığı lig sıralamasında JPMorgan’ın önüne geçerek liderliğe oturdu. Araştırma firması Dealogic verilerine göre Deutsche Almanya’da 342 milyon dolarlık getiri sağladı.

Dealogic’in 1998’den itibaren kaydetmeye başladığı verilere göre Deutsche Bank, 20 yıl sonra ilk kez 2018'de Almanya yatırım bankacılığı sıralamasında zirveyi kaptırmıştı. Alman bankası yeni CEO’su Christian Sewing liderliğinde birçok pazardan ve merkezi olmayan işletmesinden çekilme kararı almıştı.

Bir yıl sonra, Deutsche Bank hisse senedi alım satım işini kapattığını ve 18.000 çalışanını işten çıkaracağını belirten yeni stratejisini açıkladı. Söz konusu dönemde Deutsche’nin Almanya’daki sıralaması JPMorgan, Goldman Sach ve Bank of America’nın ardından dördüncülüğe düşmüştü. Alman bankası geçtiğimiz yılsa ikinci sıradaydı.

Deutsche Bank'ın Almanya, Avusturya ve İsviçre Yatırım Bankacılığı Başkanı Julian Schoof, bankanın bölgedeki bazı önemli halka arzlarda oynadığı rolün sıralamasını yükselmekte katkı oluşturduğunu söyledi. Deutsche bu yıl Almanya’da son üç yılın en büyük halka arzını gerçekleştiren Vantage Towers’dan 2,6 milyar dolar gelir elde etti. Schoof konuyla ilgili açıklamasında, Deutsche Bank’ın hemen hemen tüm ürünlerinde bankacılık getirilerini artırdığına dikkat çekti.

Son 18 aydır sözleşme bankacılığında ücret havuzunun artması ve Brexit'in yerel pazarlarda daha fazla şirket anlaşmasını zorlaması Wall Street bankalarının da Almanya’daki ekiplerini güçlendirmeye yöneltti. Dealogic verilerine göre JPMorgan, 2018'den itibaren zirvedeki hakimiyetini güçlendirmiş ve Almanya’daki sözleşme bankacılığı pazarının yaklaşık %12’sini ele geçirmişti. Buna karşın 2021 yılında Deutsche Bank Almanya’daki yatırım bankacılığı ücret havuzunun %9,2’sine hakim oldu ve Wall Street menşeili rakibini geride bıraktı.

Deutsche, kriz yıllarına girmeden önce yıllardır Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da baskın bir oyuncuydu. Alman bankası 2016'da Wall Street devlerinin piyasada pay elde etmesiyle zirveyi kaptırdı. Deutsche geçen yıl bölgede elde ettiği 1,1 milyar dolarlık gelirle sekizinci sırada yer aldı.

JPMorgan hala EMEA bölgesindeki liderliğini koruyor. Deutsche'nin Almanya'da zirveye ulaşması ve kendi evinde liderliği ele geçirmesi Avrupa yatırım bankacılığına ilişkin nadir bir örnek. Zira Dealogic verilerine göre JPMorgan aynı zamanda İngiltere, İskandinav Bölgesi, İspanya, İtalya ve Benelüks Bölgesi’nde liderliğini sürdürüyor. Wall Street bankası birçok bölgede de gelişme kaydetti. Fransa’da ise BNP Paribas zirvedeki yerini Wall Street bankalarına kaptırmadı.

BNP Paribas'dan dev transfer

 

Deutsche Bank’a kur manipülasyonu cezası

 

Wall Street devlerinin gözü Avrupa pastasında

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen 22 Şubat 2022 12:01

    Yalancı, dolandırıcı emisyo hokkabazı Volkswagen'den sonra 2008 krizinin tetikleyicisi Deutsche Bank ın hisse değerlerine bakmanız aynı VW gibi gidişatının nereye olduğunu görmenize yeter.