BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeustche Bank'a soruşturma----

Deustche Bank'a soruşturma

Deustche Bank'a soruşturma
04 Nisan 2013 - 08:25 www.finansgundem.com

Bundesbank, Deustche Bank'ı zararı gizlediği gerekçesiyle araştırmaya aldı

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre Bundesbank, finansal kriz döneminde, merkez bankasından kredi türevlerindeki milyarlarca dolarlık zararını sakladığı iddiasıyla Deutsche Bank AG hakkında soruşturma başlattı.
Konuya dair bilgisi olan kaynaklar, tahkik görevlilerinin önümüzdeki hafta konunun detaylarını araştırmak üzere New York'a gitmeye hazırlanıyor. Deutsche Bank'ın kredi türevlerinde hatalı değerlemeler vasıtasıyla, 12 milyar dolarlık zararını gizlediği ve bu şekilde hükümet tarafından kurtarılmasını önlediği iddia ediliyor.
Yetkililer Deutche'nin, 2006-2009 yılları arasındaki "kaldıraçlı süper kıdemli işlemler" olarak da bilinen karmaşık kredi türevi işlemlerinden haberdar olan kişiler ile görüşmeyi planlıyor.
Bundesbank'ın araştırması, daha önceden aralarında ABD Sermaye Piyasaları Kurumu SEC'in de yer aldığı regülatörlerin yürüttüğü soruşturmalara yeni bir boyut daha katıyor.
Deutsche Bank iddiaları yalanlayarak, Çarşamba günü yaptığı açıklamasında bu iddiaların üzerinden 2.5 yıl geçtiğini ve daha önceden asılsız olduğunun ortaya çıktığını ileri sürdü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)