BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeustche Bank: Bankaların karlılığı AMB ile düşüyor----

Deustche Bank: Bankaların karlılığı AMB ile düşüyor

Deustche Bank: Bankaların karlılığı AMB ile düşüyor
13 Mart 2019 - 14:24 www.finansgundem.com

Deustche Bank baş ekonomisti David Folkerts-Landau, Avrupa Merkez Bankası'nın karalarının bankaların karlılığını düşürdüğünü söyledi

Avrupalı bankacıların sorunlarının sorumlusu politika yapıcılar.

Bu mesaj, Çarşamba günkü 29 sayfalık notunda Avrupa Merkez Bankası (AMB) para politikası kararlarının ve finansal regülasyonlarının bankaların karlılığını zedelediğini söyleyen Deutsche Bank AG'nin araştırma müdürü ve baş ekonomisti David Folkerts-Landau'dan.

Folkerts-Landau'nun notuna göre, AMB'nin negatif faiz politikası, yatırımcılar ve tasarruf sahipleri arasında güveni azaltırken Avrupa bankalarını yıllık yaklaşık 8 milyar euro (9 milyar dolar) cezalandıran bir "panik kokusu" yarattı. Avrupa bankaları, 2014'te negatif faizlerin başlamasından bu yana piyasa değerinin beşte ikisini kaybederken, ABD bankaları aynı miktarda kazandı.

Avrupa'da sektörü olumsuz etkileyen bu sıkıntılar personel azaltma ve aralarına Deutsche Bank ve Comemrzbank AG'nin birleşmesi dahil bazı bağlantılara yol açtı.

Folkerts-Landau, "Euro Bölgesi'nde bankalar, son çıkan, güçlü bir şekilde konjonktür yanlısı, düzenleyici ve denetleyici kurallar bütününü uygularken, 'tam yol ileri, torpidoların canları cehenneme' yaklaşımıyla baş etmek durumunda kaldı," dedi ve "Bu noktada, Avrupa bankalarının, bu koşullar altında, ABD kurumları ile uluslararası alanda rekabet edip edemeyeceği konusunda ciddi şüpheler olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)