BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDerya Gürerk'ten İFM yorumu----

Derya Gürerk'ten İFM yorumu

Derya Gürerk'ten İFM yorumu
28 Temmuz 2014 - 09:28 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “İstanbul Finans Merkezi projesi turizm ve inşaat sektörlerine doping yapacak” dedi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk finans merkezi olarak İstanbul'un markalaşmasının başta turizm ve inşaat olmak üzere birçok sektöre canlılık kazandıracağını savundu. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk'e göre, yapılan araştırmalar Türkiye’nin 2050’li yıllarda Avrupa’nın ve dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer alacağını gösteriyor.

Ayfer Arslan’ın Akşam Gazetesi’ndeki haberine göre bu doğrultuda İstanbul’un Finans Merkezi’ne dönüştürülmesi projesini, Türkiye’nin 2023 yılında 10 büyük ekonomi arasına girme hedefine giden yolda önemli kilometre taşlarından biri olarak gördüklerini kaydeden Gürerk, "İstanbul'un coğrafi konumunun ve yapılan yatırımların aynı zamanda küresel bir finans merkezi olmasında önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

BÜYÜMEYE POZİTİF KATKI
İstanbul’un Finans Merkezi olmasınin Türkiye’de finansal piyasaların gelişmesini ve derinleşmesini sağlayacağına değinen Gürerk, finansal merkeze yakın olma isteği ile hareket eden birçok uluslararası yabancı banka ve diğer kuruluşların da İstanbul’da ofis, şube ve temsilcilik açacağını ifade etti. Gürerk, "Bu durum bir yandan nitelikli işgücü istihdamını artırırken diğer yandan Finans sektörü yaratacağı katmadeğer ile ülkenin ekonomik büyümesine artan bir oranda pozitif katkı sağlamaya devam edecek. Ayrıca Finans Merkezi olarak İstanbul’un markalaşması başta turizm ve inşaat olmak üzere birçok sektöre canlılık kazandıracak" görüşünü dile getirdi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, dünyada yavaşlayan ekonomik büyümeye rağmen Türkiye ekonomisi istikarlı bir şekilde dünya ekonomisinin ortalamasının üzerinde bir oranda büyüme devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Buna parelel olarak finansal açıdan güçlü ve kârlı bir şekilde büyümesine sürdüren Türk bankacılık sektörü makul bir riskle iyi bir getiri arayan yurt dışı yatırımcıların ilgi odağı."
KÖRFEZ’DE ŞUBE AÇILIŞI PLANLIYOR
Türkiye Finans'ın yurtdışı büyüme stratejisini de anlatan Derya Gürerk, "Bankamızın hali hazırda yurtdışında şubesi veya temsilciliği bulunmamakla birlikte yakın bir zamanda körfez bölgesinde bir şube açmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

FAİZSİZ BONO SUKUKA YOĞUN TALEP
Gürerk, yurt dışından sağlanan kaynaklardaki artışı Türkiye ekonomisine duyulan güvenin büyük bir göstergesi olarak değerlendirdi. Gürerk, "Türkiye Finans olarak geçtiğimiz yıl ve bu yıl 500’er milyon TL’lik sukuk ihraçlarıyla yurtdışından finansman sağladık. Bu yılki sukuk ihracımızda uluslararası yatırımcılardan toplamda 1,4 milyar dolarlık talep topladık. Önümüzdeki dönemde de yurtdışı yatırımcıların Türkiye’nin finansal varlıklarına olan ilgilerinin devam edeceğini ve bankamızın yapacağı muhtemel ihraçlara yurtdışı yatırımcıların talebinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İst28 Temmuz 2014 13:40

    Madem itanbul finans ve turizm merkzi olacak,Bütün sanayi işletmeleri fabrikaları istanbul ve izmirtten uzaklaştırmalı. buralarda olan her fabrikayı anadolunun ayrı ayrı birer sehrin yönlendirmeli