BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDerya Gürerk: Proje özgün olmalı----

Derya Gürerk: Proje özgün olmalı

Derya Gürerk: Proje özgün olmalı
28 Kasım 2014 - 14:19 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, kurumunun KSS rotasını çizdi: Her kesimin sahipleneceği sosyal sorumluluk projelerine imza atmak istiyoruz.

Çok sayıda paydaşı olan bir banka olarak kurumsal sosyal sorumluğu bir süreç olarak gören Türkiye Finans, kurulduğu günden bu yana KSS faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, Türkiye'nin geleneksel değerlerini korumayı ve geleceğe sahip çıkmayı sosyal sorumluluk misyonu olarak belirleyen banka bu kapsamda olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 3 yıl boyunca destek oldu. Dünya çapında sergilendiği 130 kentte 7 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) sergisinin destekçileri arasında yer alan banka, 2013 yılında desteklediği Mobil Down Cafe projesi ile down sendromlu gençlerin toplumla buluşarak istihdam edilmesini ve aynı zamanda engelli vatandaşlarla ilgili farkındalığın artmasını hedefledi. Ekonomist’ten Fatoş Bozkuş, "İçinde bulunacağımız KSS projesinin her şeyden önce toplum yararını gözetmesi bizim için öncelikli faktör" diyen Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ile bankanın KSS stratejisi ve projelerini konuştu…
 
-KSS anlamında bugüne kadar öne çıkmış hangi çalışmaların içinde yer aldınız?

-Türkiye Finans olarak üyesi olduğumuz topluma değer katmayı temel sorumluluklarımızdan biri olarak kabul ettik. Bu doğrultuda, Türkiye'nin geleneksel değerlerini korumayı ve geleceğe sahip çıkmayı sosyal sorumluluk misyonumuz olarak belirledik. Bankamız, ülkemizin kültür mirasını koruma ve geleceğe taşıma konusundaki bilinç ve kararlılığıyla, katılım bankacılığındaki öncü kimliğini farklı alanlarda da ortaya koymuş ve bu yönüyle de sektöründe ayrışmayı basardır. Bu kapsamda olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 3 yıl boyunca destek olup dünya çapında sergilendiği 130 kentte 7 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Karanlıkta Diyalog (Dialogue in the Dark) sergisinin destekçileri arasında yer aldık.2013 yılında desteklediğimiz Mobil Down Cafe projesi ile down sendromlu gençlerimizin toplumla buluşarak istihdam edilmesini ve aynı zamanda engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artmasını hedefledik. Bunun dışında 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de  düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nın da destekçisi olduk. Akdeniz Oyunları boyunca Mersin ve Adana'da iki sabit ve iki mobil şubemizle tüm katılımcılara bankacılık ve finans işlemleri konusunda hizmet sunduk.
 
-Destek verdiğiniz başka projeler oldu mu?

-Midtown Orkestrası'nın Bodrum'da bulunan Ortakent Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu yararına 27 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen konserine destek verdik. Hayatta Kal Derneği'ne de destek veren Bankamız, ani kalp durma vakasında herkesin yapabilecekleri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, İstanbul İstiklal Caddesi ve Ortaköy meydanında "Toplu Kalp Masajı " etkinliğinde yer aldık. Bankamız ülkemizde kalp krizinde koruyucu hekimlik ve toplum temelli ilk yardım alanında öne çıkan kalp projeleriyle faaliyet gösteren Hayatta Kal Derneği'ne desteklerini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir. Geleceğe katkı çerçevesinde yeni bir çalışmayı daha hayata geçiren bankamız, "Darüşşafaka Kitapcan Velisi" projesi kapsamında bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda 5C sınıfında öğrenim görecek öğrencilere "Kitapcan Kart" vererek, onların "Kitapcan Velisi" oldu.
                                                             
-Var olan projelerin içinde mi yer alıyorsunuz, yoksa kendi projelerinizi mi üretiyorsunuz?

- Türkiye Finans olarak sosyal sorumluluk projelerinin paylaşımlı bir modelle daha faydalı olacağına inanıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızda da bu konuyu dikkate alarak genellikle var olan projelerde yer almayı tercih ediyoruz.
 
-Bugüne kadar hangi kuruluşlarla işbirliği yaptınız?

-STK'ları sosyal sorumluluk çalışmalarımızda işbirliği yapabileceğimiz kurumlar olarak görüyoruz. STK'lar ile çalışmalar yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde de toplum yaran gözeten sosyal sorumluluk projelerinde STK'larla işbirliklerine açığız.
 
-KSS projelerinizi tetikleyen önemli bir faktörler neler?

-İçinde bulunacağımız KSS projesinin her şeyden önce toplum yararını gözetmesi bizim için öncelikli bir faktördür. Eğitim, sağlık, spor, çevre hangi alanda olursa olsun ihtiyacı karşılamaya yönelik bir faydası varsa ayrıca özgün ve daha önceden sahiplenilmemiş projelerde yer almayı tercih ediyoruz. Her kesimin sahipleneceği sosyal sorumluluk projelerine imza atmak istiyoruz ve neredeyse tüm projelerimizin sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Ayrıca Banka çalışanlarımızın da sosyal sorumluluk projelerimizi sahiplenmesi ve projelerimize katılım sağlaması da projelerimizi tetikleyen önemli faktörler arasında yer alıyor.
 
-Sektörünüzde KSS faaliyetlerinizle rakiplerinizden nasıl ayrılıyorsunuz? Biraz açıklar mısınız?

-KSS vizyonumuz sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için KSS faaliyetleriyle rakiplerine ve tüm paydaşlarına rehberlik eden, öncü bir kuruluş olmak yönündedir. Bankamız, sürdürülebilir rekabet gücünü, değer yaratmayı destekleyen faaliyetlerinden alır ve bu yaklaşım bankamızı mevcut ve gelecekteki rakiplerinden farklılaştırır.
 
‘’PROJELER ÇALIŞANLARIN İSTEKLERİYLE ÖRTÜŞECEK"

Şubat 2013'teTürkiye Finans adına gerçekleştirilmesi planlanan KSS projelerinin, banka çalışanlarının görüş ve katkılarından yararlanarak belirlenmesi, önceliklendirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla KSS çalışan anketi yapıldı. Anket çalışması ile kurumsal sosyal sorumluluk konusunda çalışanlara söz hakkı tanınması ve danışılmasının, iç iletişim anlamında da olumlu sonuçlar doğurduğunu söyleyen Derya Gürerk konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Fikirlerine önem verildiğini hisseden çalışanlarımızdan telefon ve e-posta yoluyla olumlu geri dönüşler aldık; gerçekleştirilecek KSS projelerinde gönüllü rol oynamaya hazır, hevesli, heyecanlı bir çalışan kitlesi bulunduğu tespit ettik. Anketin sonucuna göre çalışanlarımızın, gönüllü rol oynayarak kendilerini aktif olarak içinde hissedecekleri projelere eğilim gösterdiğini belirledik. Ayrıca Türkiye Finans olarak önümüzdeki dönemde hayata geçirilmek üzere planlanacak projelerin, her ne olursa olsun, çalışanların istekleri ile örtüşecek nitelikte olacağı; bunun da çalışanlarımızın katkılarının bizler için kıymetli olduğu ve projeyi belirlerken görüşlerinin değerlendirildiği mesajını vermemizi sağlayacak."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)