BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDerya Gürerk arkadaşını danışman yaptı----

Derya Gürerk arkadaşını danışman yaptı

Derya Gürerk arkadaşını danışman yaptı
12 Haziran 2015 - 06:38 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, arkadaşı Hüseyin Cankurtaran’ı danışman yaptı, Ümraniye’de 73 milyon dolarlık arsa alındı

İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma hazırlığında olan Türkiye Finans’ın Ümraniye’de satın aldığı arsaya Genel Müdür Derya Gürerk’in yakın arkadaşı Hüseyin Cankurtaran’ın aracılık ettiği ortaya çıktı.

Türkiye Finans, İstanbul Ümraniye’deki 33 bin 562 metrekarelik arsanın 8 bin 250 metrekaresinin 73.1 milyon dolara satın alındığını açıklamıştı.

Katılım bankası Türkiye Finans, yeni genel müdürlük binası yapımına ilişkin olarak da Akasya Yapı ile 48.7 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı. Arsa satış işlemlerine ise Hüseyin Cankurtaran’ın sahibi olduğu Standart Değerleme şirketinin aracılık ettiği ortaya çıktı.

DERYA GÜRERK: EVET YAKIN ARKADAŞIM

Konuyla ilgili bilgi almak için Türkiye Finans yönetimine başvurduğumuzda Derya Gürerk ile telefonla iletişim kurduk. Oldukça sert bir ses tonuyla sinirlenerek bu konuyu neden araştırdığımızı soran Gürerk, Hüseyin Cankurtaran’ın kendisinin arkadaşı olduğunu ve yapılan arsa alımının bununla bir ilgisi olmadığını söyledi.

73 milyon dolar yani bugünkü değeriyle yaklaşık 200 milyon liralık bir arsa alım işleminde arkadaşının şirketini danışman olarak yetkilendirmesinin ne kadar doğru olduğunu sorduğumuzda ise Hüseyin Cankurtaran’a ait değerleme şirketinin SPK yetkisine sahip olduğunu söyledi.  

Öte yandan, Hüseyin Cankurtaran arsa satışından sonra İyi Turizm ve Otelcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’ni kurdu. Cankurtaran’ın yeni kurulan bu şirket aracılığıyla büyük otel yatırımı yaptığı söyleniyor.

MAİLİMİZDEN SONRA İNTERNET SİTESİ DEĞİŞTİ

Bu arada konuyla ilgili bilgi almak için attığımız mailde katlım bankasının internet sitesindeki organizasyon yapısında danışmanların direkt Derya Gürerk’e bağlı olduğunu belirtmiştik. Attığımız mailden kısa bir süre sonra bankanın organizasyon yapısının internet sitesinden kaldırılmış olması da dikkatlerden kaçmadı.

CANKURTARAN BORSADA TANINAN BİR İSİM

Derya Gürerk’in arsa alım işleminde danışman olarak yetkilendirdiği yakın arkadaşı Hüseyin Cankurtaran borsa camiası tarafından da yakından tanınan bir isim.
Cankurtaran’ın, ortağı olduğu Tür Menkul Kıymetler A.Ş’nin (Türmen) zarara uğrattığını iddia eden Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin iflası için 2001 yılında dava açmıştı. O dönem SPK tarafından İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi`ne açılan iflas istemli davada, Türmen`in büyük hissedarları Taner Yılmaz ve Hüseyin Cankurtaran`ın, şirketi kendi menfaatleri için kullanarak zarara uğrattığı öne sürülmüştü.
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)