BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDerbide kritik skor beraberlik----

Derbide kritik skor beraberlik

Derbide kritik skor beraberlik
04 Ocak 2015 - 06:52 www.finansgundem.com

Fenerbahçe'nin Başakşehir'i 2-0 yenmesiyle gözler Beşiktaş-Galatasaray derbisine çevrildi

NTV Spor'da yer alan habere göre; Süper Lig'de 2014-15 sezonunun ilk yarısını kim lider tamamlayacak? Beşiktaş mı? Fenerbahçe mi? Bu sorunun yanıtı, Beşiktaş-Galatasaray derbisinin bitimiyle belli olacak.
 
An itibariyle liderlik koltuğunda maç fazlası ile Fenerbahçe oturuyor. İstanbul Başakşehir'i 2-0 ile geçen sarı lacivertliler, 16 maçta 35 puan ve +12 averajla ilk sırada.
 
İlk yarıdaki son maçında sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak Beşiktaş ise haftaya lider girmesine karşın koltuğu maç eksiğiyle Fenerbahçe'ye kaptırmış durumda. Siyah beyazlılar 35 puan ve +12 averaja sahip.
 
Kara Kartallar, Galatasaray'ı yenerse liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri alıp, ilk yarıyı zirvede tamamlayacak. Eğer derbiyi Galatasaray kazanırsa, ilk yarının lideri Fenerbahçe olacak. 32 puan ve +6 averaja sahip Galatasaray'ın, Beşiktaş'ı geçip 2. sıraya yükselmesi için ise en az 3 farklı bir galibiyet alması şart.

16.HAFTA DERBİ ÖNCESİ SON DURUM



YA 0-0 BİTERSE?

Derbide bir ihtimal de 90 dakikanın berabere bitmesi. Eğer derbi 1-1, 2-2 gibi gollü beraberliklerle biterse, Beşiktaş puanı ve averajının eşit olduğu Fenerbahçe'yi attığı gol sayısında geçecek ve liderlik koltuğunun sahibi olacak.
 
Ancak derbi 0-0 biterse bu sezon ikinci kez çok ilginç bir manzara karşımıza çıkacak.
 
Çünkü bu durumda Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın herşeyi aynı olacak; puan, attığı gol, yediği gol ve elbette averaj...
 
Bu durum, bu sezon 10. haftada da yaşanmıştı. 
 
Haftaya 3. sırada giren Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-0 yenmiş, haftaya lider giren Fenerbahçe ise Bursaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Bu sonuçların ardından iki takım da 20'şer puana, atılan 14'er gole ve yenilen 10'ar gole sahipti. Peki hangisi liderdi?
   
İkili avearajlar sadece ligin bitiminde dikkate alındığından, Fenerbahçe'nin 8. haftada Beşiktaş'ı 2-0 yenmiş olması bir şeyi değiştirmiyordu.

TFF talimatnamelerinde bu duruma çözüm getiren bir madde de yoktu.
 
Sorunun yanıtı kısa süre sonra TFF'nin internet sitesinde ortaya çıktı. TFF'nin resmi sitesindeki puan durumunda Beşiktaş lider, Fenerbahçe ise ikinci gösterildi.

10. HAFTA PUAN DURUMU


Sıralamanın neden böyle yapıldığına dair bir TFF'den açıklama yapılmazken, akla gelen tek ihtimal alfabetik sıralama yapılmış olduğuydu.

Dolayısıyla Beşiktaş-Galatasaray derbisi 0-0 sona erip yeniden Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında tam bir eşitlik gerçekleşirse, büyük ihtimalle TFF yine alfabetik sıralama ile Beşiktaş'ı ilk yarınının lideri ilan edecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)