BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDerbide gülen taraf Beşiktaş ----

Derbide gülen taraf Beşiktaş

Derbide gülen taraf Beşiktaş
27 Eylül 2015 - 14:19 www.finansgundem.com

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerek liderliğe yükseldi.

Beşiktaş, 8 maçlık derbi galibiyeti hasretini Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek bitirdi. Maça damga vuran 2 gol atan Mario Gomez oldu.  

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Şenol Güneş, siyah-beyazlıların ligde son oynadığı ve deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma'yı yedekler arasında oturturken, sakatlığı nedeniyle son 2 resmi maçta görev yapamayan Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de forma verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve Dusko Tosic dörtlüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma şansı buldu.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, derbi maçta yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlıların ligde son oynadığı Gençlerbirliği maçında sahaya ilk 11'de çıkan ve 45 dakika forma giyen Quaresma, derbi müsabakasında yedekler arasında oturdu. Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuların ısınmaları sırasında tecrübeli oyuncuya büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise Beşiktaş derbisine takımını son oynanan Bursaspor maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.  Pereira, sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin'e, Michal Kadlec'in yerine ise sakatlığını atlatan Simon Kjaer'e şans tanıdı. Kalede Volkan Demirel'i oynatan Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer ve Caner Erkin'den kurdu. Savunmanın önünde Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles üçlüsünü bozmayan Pereira, kanatlarda ise yine Lazar Markovic ile Luis Nani'yi oynattı. Hafta boyunca hücumdaki tercihi merak edilen Pereira, Jose Fernandao'dan vazgeçmedi. Robin van Persie'yi yedek kulübesinde oturtan tecrübeli teknik adam, Brezilyalı forvete ilk 11'de görev verdi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasında olduğu gibi Beşiktaş maçına da yedekler arasında başladı. Pereira, ligin 5. haftasında oynanan Bursaspor maçında yedek kalan ve oyuna girdikten sonra golünü atarak takımına galibiyeti getiren Van Persie'yi yine ilk 11'de düşünmedi. Geçen hafta maçtan sonra yedek kalmaktan memnun olmadığını dile getiren Hollandalı futbolcu, 77. dakikada oyuna girip 79. dakikada kaydettiği golle takımının 2-1 kazanmasında başrol oynamıştı.

Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Konuk takım karşılaşmaya iyi başladı ve henüz ilk dakikalarda Markovic'in nefsi slalomu sonrasında yaptığı ortaya Fernandao dokunamadı. Maça iyi başlayamayan Beşiktaş golleri bulan taraf oldu. 20. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşla Kjaer'in kendi kalesine attığı golle Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Bu gol Kjaer'in bu sezon kendi kalesine attığı 2. gol oldu. Danimarkalı yıldız, Rize maçında da kendi kalesine atmıştı. Beşiktaş, Fenerbahçe şoku atlatamadan 2. golü buldu. 24. dakikada kullanılan kornerde arka direkte Gomez kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkaran isim oldu. Alman yıldız ilk derbisinde golü bulmuş oldu. 

Beşiktaş, skoru 3-0'a getirebilecek fırsatı Olcay ile kullanamazken, Fenerbahçe'nin golü 32. dakikada yine duran toptan kendi kalesine vuruşla geldi. Bu kez kurban Tosic'ti. Başarılı futbolcu, Gençlerbirliği maçının ardından yine kendi ağlarını havalandırmış oldu. Baskısını artıran sarı-lacivertli takım, 39. dakikada Fernandao ile girdiği çok önemli bir ataktan sonuç alamadı ve ilk yarıyı 2-1 geride kapadı.

İkinci yarıda karşılaşma karşılıklı ataklarla geçilirken, Fenerbahçe beraberlik golünü van Persie ile buldu. 61. dakikada oyuna giren Hollandalı yıldız, 65. dakikada Volkan Şen'in şık çalımlarıyla getirip çevirdiği topu ağlara gönderdi. Böylece yıldız isim ligdeki 3. golüne de imza atmış oldu. Bu arada golde Beşiktaşlı oyuncular, Volkan'ın topu dışarıdan çevirdiği yönünde uzun süre itirazda bulundu.

Fenerbahçe'nin yıldızından sonra siyah beyazlıların Alman golcüsü Mario Gomez de bir kez daha sahneye çıktı. 74. dakikada Gökhen Töre'nin nefis ortasına uçarak kafayı vuran Gomez, ligdeki 4. golünü atarak Beşiktaş'ı bir kez daha öne geçirdi. Alman yıldız, 4 golünü de Olimpiyat Stadı'nda atmış oldu.

Beşiktaş kalan bölümde kalesini gole kapatmayı başardı ve 2012-13 sezonundaki 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetinden sonra ilk kez bir derbide kazanmış oldu. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 13'e yüksellti ve averajla zirvenin yen, sahibi oldu. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)