BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDeprem molozları arasındaki gizli tehdit: Asbest----

Deprem molozları arasındaki gizli tehdit: Asbest

Deprem molozları arasındaki gizli tehdit: Asbest
15 Mart 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

-Deprem bölgesinde enkaz kaldırma işlemleri sırasında yapılarda kullanılan asbestin ölümcül risk taşıdığını vurgulayan uzmanlar, önemli açıklamalarda bulundu.


“Deprem sonrası gerek enkaz ve moloz çalışmalarında ve gerekse hasarlı binaların yıkımlarında çok ciddi miktarda asbest ve diğer tehlikeli maddeler açığa çıkmaktadır.” Bu uyarı, Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari tarafından enkaz çalışması yapan kişiler için yapıldı.

Asbest tehlike saçıyor. 2010 öncesi bina yapımlarında kullanılan bu mineral, enkaz çalışmalarında sağlık riski oluşturuyor. Asbeste ilişkin tanımlamada bulunan Mehmet Şeyhmus Ensari, “Asbest doğada bulunan bir mineraldir 3000'den fazla kullanım alanı bulmuştur. Asbestin kimyasallara karşı da dirençli olması nedeniyle tercih edilmiştir ve mucize bir minerallerdir. Ancak ölümcül etkisi vardır” ifadelerini kullanırken, enkaz çalışmaları yapan kişilerin bireysel olarak alması gereken tedbirleri de “Muhakkak ki toz maskesi, muhakkak ki tek kullanımlık tulumlar, gözlük özellikle gözlere kaçan partiküller, eldiven özellikle eldivende cilt kanserinden koruyacaktır çalışanlarımızı” şeklinde sıraladı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Akkurt, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda oluşabilecek sonuçları, “Bu mineralin solunmasında özellikle akciğerde birikime yol açıp akciğerin kendisinde o birikime bağlı bir reaksiyon oluşturur. Ani solunum sıkıntısı, öksürük, nefes darlığı yapabilir ama esas olarak kötü ve korkutucu etkisi tabii ki özellikle 20 yıldan sonraki dönemde maruz kalan kişilerin bir bölümünde akciğer kanseri ve akciğer üzerindeki zarlarda mezoteknomat dediğimiz oldukça ürkütücü kötü bir kanser türüne sebep olabilir” sözleriyle açıkladı.

Uzmanlar uyardı: Deprem bölgesinde 'asbest' tehlikesi geri planda kalıyor!

 

Deprem bölgesi için 'asbest' ve 'akciğer hastalığı' uyarısı!

 

Asbestli gemi Brezilya'ya geri dönüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)