BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeprem fırsatçılarına ceza yağdı----

Deprem fırsatçılarına ceza yağdı

Deprem fırsatçılarına ceza yağdı
10 Şubat 2023 - 19:26 www.finansgundem.com

"Asrın felaketi" sonrası fahiş fiyat artışı yapan firmalara, yaklaşık 85 milyon lira ceza verildi

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyon 975 bin 532 lira idari para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede meydana gelen doğal afet kapsamında haksız fiyat artışlarına yönelik alınan tedbirlere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek ve vatandaşların bu uygulamalar nedeniyle maruz kaldıkları mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla başkanlığı, Bakanlıkça yürütülen Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturulduğu hatırlatılarak, deprem hadisesi sonrasında acil ihtiyaç duyulan malzemelerde (ısıtıcı, hazır gıda kolisi, battaniye, yağmurluk, hijyen seti, kadın ve yaşlı hijyen bezi, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot ve mont, atkı-bere-eldiven, tuvalet kağıdı vb.) fahiş fiyat artışı yapıldığına ilişkin iddiaların Bakanlıkça incelemeye alındığı bildirildi.

Bu doğrultuda, söz konusu ürünlere ilişkin Bakanlıkça gerek resen gerekse de şikayet üzerine perakende satış noktaları ve elektronik ticaret pazar yerlerinde bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin, denetimler gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Yapılan tespitler çerçevesinde gerçekleştirilen Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplantısında fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyon 975 bin 532 lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Bağışları zimmetine geçiren aktiviste 12 bin dolar ceza

 

Özel okullar depremzede öğrencileri davet ediyor

 

Siemens'ten deprem bölgesine 1 milyon euro

 

Rusya'nın deprem desteği sürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)