BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeniz'i 3.2 milyar dolara alan Emirates NBD'den 1.7 milyar dolarlık operasyon----

Deniz'i 3.2 milyar dolara alan Emirates NBD'den 1.7 milyar dolarlık operasyon

Deniz'i 3.2 milyar dolara alan Emirates NBD'den 1.7 milyar dolarlık operasyon
18 Ekim 2019 - 20:56 www.finansgundem.com

Dubai Merkezli Emirates NBD, mevcut hissedarlarına her biri 2.31 dolardan 758,8 milyon hisse sunmayı planlıyor

CÖMERT YILDIZ - FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

136 milyar dolarlık varlık büyüklüğü işe Ortadoğu’nun en büyük bankası olan Emirates NBD’de yeni bir gelişme yaşanıyor. Bu yılın mayıs ayında Rus Sber Bank’tan DenizBank’ı satın alan Dubai merkezli Emirates NBD, yabancı mülkiyetini yüzde 5’ten yüzde 20’ye çıkarma planını kasım ayında devreye sokuyor. Hisse başına 2.31 dolarlık satış planlayan Emirates NBD, 758.5 milyon adetlik hisse satacak. Böylece 6.5 milyar dirhem yani 1.76 milyar dolarlık gelir elde edecek. Emirates NBD, bu operasyonu DenizBank’ın alım öncesinde planlamış, gelir elde etmek istediğini açıklamıştı.

Banka, hisse arzını 10 Kasım'da açılacağını belirterek, 20 Kasım'da da kapanacağını ifade etti.

"HİSSEDARLARIMIZA OLAĞANÜSTÜ BİR FIRSAT SUNUYORUZ"

Emirates NBD Başkan Yardımcısı ve İdari Direktör Hesham Al Qassim bu halka arz ile ilgili “Değerli ve sadık hissedarlarımıza devam eden büyümemize ve başarımıza katılmak için olağanüstü bir fırsat sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dubai’in en büyük bankası Emirates NBD, bu halka arz ile mevcut ortaklarına, hisse başına 2.31 dolarlık (8,50 dirhem) indirimli fiyatla yeni hisselere sahip olma imkanı tanıyor. Her bir hak, sahibinin bir yeni hisseyi almaya izin verirken her hisse senedinin mevcut hisselerle aynı haklara sahip olunacağı ifade edildi. Bu haklar, sahiplerinin Dubai Finansal Piyasasında işlem görebilecekleri menkul değerlerdir. Ortaklar 3 Kasım - 14 Kasım tarihleri arasında haklarını satabilecek veya ek haklar alarak satın alabilecek.

5 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Hak paylaşım operasyonu için de Citigroup Inc, Morgan Stanley, Clifford Chance LLP ve Matouk Bassiouny & Ibrahim danışman olarak görev yapıyor. Bilindiği üzere DenizBank için  Emirates NBD, Rus devi Sberbank’a 14.6 milyar TL (3.2 milyar dolar) ödemişti. Emirates NBD 2007 yılında Emirates Bank International (EBI) ve National Bank of Dubai'nin (NBD) birleşmesi ile kuruldu.  9 binden fazla kişiye istihdam sağlayan banka, Dubai'nin yanında Mısır, Suudi Arabistan, Hindistan, Singapur ve İngiltere'de faaliyet gösteriyor. Çin ve Endonezya'da ise temsilcilik ofisi olarak yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)