BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenizbank'tan tarihi sendikasyon kredisi ----

Denizbank'tan tarihi sendikasyon kredisi

Denizbank'tan tarihi sendikasyon kredisi
22 Kasım 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

Denizbank uluslararası piyasalardan 1 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı

Denizbank tarafından yapılan açıklamaya göre Banka, Sberbank, Standard Chartered ve Wells Fargo koordinatörlüğünde, uluslararası piyasalardan 23 ülkeden 47 bankanın katılımıyla, 1 yıl vadeli ve toplam maliyeti Libor/Euribor + % 0,75 olan 328 milyon ABD Doları ve 503 milyon euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi temin etti.
DenizBank, tarihindeki en yüksek tutarlı sendikasyon kredisine imza attı.  23 ülkeden 47 bankanın katılımıyla bir önceki yıla göre  %134 oranında bir artışla yenilenen kredinin tamamı reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak. 

DenizBank; Sberbank, Standard Chartered ve Wells Fargo koordinatörlüğünde uluslararası piyasalardan toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Sendikasyon kredisinin imza töreni 21 Kasım 2013’te gerçekleşti. Bankanın sağladığı sendikasyon kredisinin 1 yıl vadeli olduğu, kredinin toplam maliyetinin geçen seneye göre yıllık Libor + 1,35% düzeyinden yıllık Libor + % 0,75’e düştüğü açıklandı. Sendikasyon kredisini geçen seneye oranla %134 oranında büyüten DenizBank, böylelikle %108 olan Türk bankaları yenileme ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi. DenizBank’ın sendikasyon kredisine 23 ülkeden 47 banka katıldı. DenizBank’ın sağladığı 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin tamamı, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak.  

 “DenizBank uluslararası piyasalardaki konumunu bir kere daha perçinledi”

DenizBank ve 47 bankanın üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisi imza töreninde konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, aldıkları sendikasyon kredisinin Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olan DenizBank’ın uluslararası piyasalardan tek kalemde aldığı en büyük kredi olduğuna dikkat çekti. Ateş, “Kısa süre önce 2013’te dokuz aylık konsolide net kârımızın bir önceki yılın aynı dönemine göre %111 büyüyerek 874 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıklamıştık. Bu başarıya şimdi de aldığımız 1 milyar dolarlık sendikasyon kredimizi ekledik. Temin ettiğimiz bu krediyi dış ticaret finansmanında kullanarak reel sektöre olan desteğimizi sürdüreceğiz.

DenizBank’ın muhabir bankalarıyla başarıyla yönettiği ilişkileri sayesinde aldığı en yüksek tutarlı sendikasyon kredisi, uluslararası piyasalardaki konumunu bir kere daha perçinlemiştir. 23 ülkeden 47 bankanın sendikasyonumuza katılmasıyla sektör yenileme ortalamasının da çok üzerinde %134 oranında bir artış gerçekleştirdik. Gerek DenizBank’ın, gerekse diğer bankalarımızın yenileme oranı, Türk bankacılık sektörünün sağlam yapısını uluslararası arenada bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sberbank gibi büyük bir grubun hissedarlığında çok daha geniş katılımlı ve yüksek tutarlı sendikasyonlara imza atmaya gelecek dönemlerde de devam edeceğiz.” dedi.

Sendikasyon Kredisine lider eşdüzenleyici olarak katılan 16 banka: Barclays, Bank of America, BONY Mellon, Citi, Commerzbank, HSBC, ING Bank, JPMorgan Chase, Mizuho, Nova Scotia, Raiffeisen Banking Group, LBBW, Sberbank, Standard Chartered, Unicredit, Wells Fargo.



 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)