BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'tan stratejik işbirliği----

Denizbank'tan stratejik işbirliği

Denizbank'tan stratejik işbirliği
08 Ocak 2013 - 13:21 www.finansgundem.com

Anlaşmaya göre Dedeman Holding, 175 milyon dolarlık kredi kullanacak ve tüm bankacılık hizmetlerine DenizBank aracılık edecek

DenizBank, Dedeman Holding ile stratejik iş birliğine gitti. Stratejik iş birliğine ilişkin basın toplantısı bugün Dedeman İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay  ve DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan katıldı.
Dedeman Holding ile DenizBank arasındaki iş birliği kapsamında vadesi 10 yıla kadar uzayan, ağırlığı proje içerikli toplam 175 milyon dolar tutarındaki proje finansmanı üzerinde anlaşıldı. Anlaşma aynı zamanda Dedeman Holding'in bundan sonraki tüm sermaye piyasası işlemleri konusunda Deniz Yatırım’ı yetkilendiriyor. Anlaşma kapsamında Dedeman Holding’e tüm bankacılık hizmetlerinde DenizBank aracılık edecek. 
Sadece kredi anlaşması değil, stratejik ortaklık
Basın toplantısında konuşma yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, verdikleri proje finansmanının Dedeman Holding’in yeni projelerinin filizlenmesini sağlayacağına dikkat çekti. “Bu sadece kredi anlaşması değil aynı zamanda stratejik ortaklık adımıdır” diyen Hakan Ateş, iş birliğinin Dedeman Holding’in ülke ekonomisine kattığı değeri artıracağına dikkat çekti.  
Ateş, “Uzun yıllardan bu yana devam etmekte olan DenizBank - Dedeman ilişkisi bu son ortaklık anlaşması ile çok daha güçlü bir platforma taşındı. Bu iş birliği gerek yeni yatırımların finansmanı, gerek ise Dedeman markası altında geliştirilmiş iş kollarının halka arzı, yerli yabancı stratejik ortaklar ile tanıştırılmasını içeren çok geniş bir yelpazeye sahiptir” dedi.
DenizBank’ın turizm sektörü başta olmak üzere madencilik ve gayrimenkul sektörlerine verdiği desteğin her geçen gün artacağına vurgu yapan Hakan Ateş, “Turizm, madencilik ve gayrimenkul dallarındaki faaliyetlerini yaklaşık 2.600 çalışanıyla 1900’lü yıllardan beri sürdüren Dedeman Holding, başta turizm olmak üzere faaliyet gösterdiği sektörlerde çok önemli bir aktör. DenizBank turizmi,  madenciliği ve gayrimenkulü önemli sektörler olarak görüyor. Turizm sektörü, dinamikleri, ihtiyaçları ve nakit akışı dikkate alındığında bankacılık alanında özel ilgi gerektiren bir alan ve otel konaklama, restaurant, catering bir çok alt sektöre hitap ediyor.  Bankamızın bu sektörde hatırı sayılır rakamlara ulaşması,  bacasız sanayiyi destekleyen yatırımcılar ile çalışmalarımızın ürünüdür.  Ülkemizin turizm hedeflerine ulaşması için Bankamız kaynakları,  yeni tesis yatırımları, renovasyon yatırımları, proje finansmanları, işletme sermayesi finansmanı  ve kredi ihtiyacının olduğu  benzer birçok konuda yatırımcıların hizmetine sunuluyor. Özellikle Sberbank çatısı altındaki DenizBank’ın turizm sektörüne yönelik desteği ile birlikte piyasadaki kredi payımızın daha da artacağını düşünmekteyiz” dedi.
Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ise basın toplantısında yaptığı konuşmasında,“ Başta Madencilik ve Otelcilik olmak üzere sahip olduğu diğer yatırımlar ile de her anlamda çok önemli bir potansiyel arz eden Dedeman Grubu olarak DenizBank ve Deniz Yatırım ile çok etkili bir anlaşmaya imza atıyoruz. Bu anlaşmayı gerçekleştirirken en büyük amacımız; gerek mevcut, gerekse yeni projeleri ile Dedeman Grubu’nun ülkemize katma değer sağlayacak çok önemli projelerinin hayata geçirilmesinin sağlanmasıdır. Dedeman Grubu olarak DenizBank'la yaptığımız bu anlaşma ile stratejik bir iş birliğine başlıyoruz. Bu iş birliği gerek yeni yatırımların finansmanı, gerekse Dedeman markası altında geliştirilmiş iş kollarının halka arzı, yerli yabancı stratejik ortaklar ile işbirliklerinin derinleştirilmesini içeren çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Uzun yıllardan bu yana devam etmekte olan DenizBank-Dedeman ilişkisi, bu son stratejik anlaşma ile çok daha güçlü bir platforma taşınmakta, her iki markanın güçlenmesine de hizmet etmektedir. ” dedi.
Önümüzdeki dönem gerçekleştirecekleri yeni projeleri hakkında da bilgi veren Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 2013 ve 2014 yılları, Dedeman Grubu’nun Otelcilikteki her iki markası; Dedeman ve Dedeman Park’a yeni oteller kazandıracağı bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi. 2013 yılının ilk yarısında Dedeman Erbil ve Dedeman Park Gaziantep otellerini,  ikinci yarısında ise, İstanbul Bostancı’da bitişik iki kule şeklinde inşa edilmekte olan Dedeman Bostancı ile Dedeman Park Bostancı’yı ve Kazakistan’da Dedeman Oskemen’i hizmete açacaklarının bilgisini aktardı. 2014 yılında da Moskova’da Dedeman Park İzmailova ve İstanbul’un çok önemli bir lokasyonunda faaliyet gösterecek olan Dedeman Park Levent’i hizmete açacaklarını belirtti. 2013 ve 2014 yıllarında madencilik alanında ise Balıkesir Balya’da inşaa edilecek kurşun- çinko - gümüş yeraltı madeni ve konsantre tesisi yatırımı ile Adana’nın Aladağ ilçesindeki krom işletmelerinde açık ocak madeni ve konsantre tesisi  projelerinin  hayata geçmesi için çalışmalarını sürdürdükleri aktardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)