BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'tan ilk çeyrekte 558 milyon TL kâr----

Denizbank'tan ilk çeyrekte 558 milyon TL kâr

Denizbank'tan ilk çeyrekte 558 milyon TL kâr
05 Mayıs 2017 - 10:51 www.finansgundem.com

DenizBank’ın aktifleri 2017 yılının ilk çeyreğinde 143 milyar TL, net kârı ise 558 milyon TL’ye ulaştı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışı dahil toplam 739 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bankamızın konsolide aktifleri 2017’nin ilk çeyreğinde yıllık yüzde 25 artarak 143 milyar TL’ye, net kârı ise yüzde 86 yükselerek 558 milyon TL’ye ulaştı” dedi. DenizBank’ın 2017 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak konsolide bazda;

*Mevduatı yüzde 28’lik artış ile 95,0 milyar TL’ye
*Toplam kredileri yüzde 27’lik artış ile 131,4 milyar TL’ye
*Müşteri sayısı ise 2016’nın aynı dönemine kıyasla 1,3 milyon kişi artışla 10,6 milyon kişiye ulaştı.

Bankanın mevcut şube ağını Anadolu ağırlıklı olarak büyütmeye devam edeceklerini ifade eden Ateş, Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine erişilebilir hizmet sunmayı en önemli sorumlulukları arasında gördüklerini belirtti.

 20. yılda ekonomik büyümeye tam destek

2017 yılına DenizBank’ın 20. yaşını kutlayacak olmanın heyecanıyla adım attıklarını belirten Hakan Ateş, sürdürülebilir ekonomik büyümede stratejik role sahip KOBİ, tarım ve turizm sektörlerinde öncü faaliyetlerini devam ettirerek, Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyduklarının altını çizdi.

 KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak gördüklerini kaydeden Ateş, 1,4 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son üç yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtti. Ateş, bankanın toplam kredileri içerisinde yüzde 21’lik paya sahip KOBİ’lere yaptıkları yatırımın güçlü yarınlar için taşıdığı öneme dikkat çekerek şunları söyledi: “Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredi hizmetini 2017 yılının ilk çeyreğinde de tüm şubelerimizde KOBİ’lerimizin kullanımına sunmaya devam ettik. KOBİ’lerimizin düşük maliyetler ile finansmana erişebilmeleri amacıyla, ‘Hayat nefes ile başlar’ diyerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Nefes Kredisi’ projemizi sürdürdük. 2017’nin ilk çeyreği itibarıyla Nefes Kredisi’nden yaklaşık 11 bin müşterimiz faydalanırken, KOBİ’lerimiz KGF teminatlı krediler ile birlikte 6 milyar TL’lik kredi ile desteklendi. Ekonomik kalkınma için KOBİ'lerin gelişimi ve finansman ihtiyacına desteğin şart olduğu inancıyla, bu yöndeki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

 “Tarım ve turizmin geleceğini sahipleniyoruz”

 Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda aktif biçimde var olmayı sürdürdüklerini vurgulayan Ateş, öncüsü oldukları tarım yolculuğunda 1,1 milyonu aşan üretici müşterileri, 9,5 milyar TL’ye ulaşan tarım kredileri ve özel bankalar arasında yüzde 40’a yaklaşan pazar payı ile DenizBank’ın liderliğini bu yıl da devam ettirdiğinin altını çizdi.

 Diğer yandan 3 milyar Dolar’lık kredi ile turizmde liderliği sürdürdüklerini ifade eden Ateş, sektörün yaşadığı zorlukları aşmak için tüm kaynakları ile yatırımcıların yanında yer aldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Sberbank, Türkiye ve Rusya Merkez Bankaları işbirliğiyle, ülkelerimiz arasındaki dış ticarette yerel para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesine yönelik bir sistemi uygulamaya koymak üzere çalışıyoruz. Söz konusu çalışma ile Rusların Türkiye'deki ATM'lerde tüm ödeme ve bankacılık operasyonlarında rubleyle işlem yapabilmesini sağlayacağız. Turizm sektörüne önemli ölçüde katkı sağlayacak bu proje kapsamında Rus turistler Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissedecek, yerel para birimleriyle alışveriş yapabilecekler”.

 Dijital Bankacılıkta fark yaratan ürün ve hizmetler

Gündelik yaşantının merkezine dijitalleşme ve mobil kavramlarının yerleştiği bir dönemde, bu dönüşüme ayak uyduran değil, öncülük eden banka olma vizyonuyla faaliyet gösterdiklerini belirten Ateş, “DenizBank, 2017 yılının ilk çeyreğinde de Türkiye’de dijitalleşmeyi şekillendiren öncülerden biri oldu. Değişen tüketici ihtiyaçlarını temel alarak, insan hayatını kolaylaştırmak üzere dijital ürün ve hizmetler geliştiren bankamız, Accenture Dijitalleşme Endeksi’ne göre; Dijital Strateji, Dijital Operasyon Yetkinlik ve Dijital Hizmetler kriterlerinden oluşan Dijital Endeks Toplam Skoru’nda Türkiye’deki 23 öncü arasında yer alırken, yüzde 81’lik bankacılık sektörü ortalamasına karşılık yüzde 98’lik bir oran ile Dijital Hizmetler alanında Türkiye birincisi oldu“ dedi.


 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)