BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'a ABD'den ödül----

Denizbank'a ABD'den ödül

Denizbank'a ABD'den ödül
17 Kasım 2014 - 04:39 www.finansgundem.com

Kredi borcunu ödeyemeyen müşteriler için dijital bir proje geliştiren Denizbank, BAI tarafından 'Dünyanın En Inovatif Bankası' seçildi

Denizbank, ABD’de finans sektörünün en saygın kurumlarından bir olarak görülen Bank Administration Institute (BAI) tarafından verilen ‘2014 BAI Bankacılık İnovasyonu Ödülleri’nde ‘Dünyanın En İnovatif Bankası’ seçildi.   

Kadife Şahin'in Milliyet'teki haberine göre Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, artık paradigmaların çok hızlı değiştiği bir dönemden geçildiğini ifade ederek “İnternet bankacılığının bile öldüğü işin mobil bankacılığa döndüğü bir dönemdeyiz. ‘Z’ jenerasyonu bugün 10-13 yaşında. 6-7 yıl sonra bu kuşak 20 yaşına gelecek ve bankacılık müşterisi olacak. Yani 5-15 yıl içinde bankacılık bambaşka bir nesil ile çalışacak. Bu kuşağın tüketim alışkanlıkları ve hayata bakışı çok farklı. Bu kuşağı da bugünden yakalamak mümkün. Onun için biz ‘teknolojide tek limit gökyüzü’ diyoruz” dedi.

8’i Türkiye’den olmak üzere 105 finansal kuruluşun 220’den fazla proje ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Denizbank, 3 ayrı kategoride 5 inovasyon projesi ile Türkiye’yi temsil etti. Denizbank, İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim kategorisinde müşteri memnuniyetini artıran Inter-Collect uygulaması ile birinci olurken, FastPay ve diğer yenilikçi ürünleri ile de ‘Dünyanın En İnovatif Bankası’ ödülüne layık görüldü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Bank of America, Citibank ve daha pek çok bankacılık devini geride bıraktıklarını söyledi.

MICROSOFT İÇİN LABORATUVAR

Bankacılıkta oyunun artık ‘lokal’ değil ‘global’ hale geldiğini ve teknolojinin sadece bankaları değil her sektörde farklı kulvarlar açtığını da aktaran Ateş,” Kimse büyük olduğu için gerinmesin, küçük olduğu için de yerinmesin. Artık gelişim döngüsü çok hızlandı. Bugün binlerce kilometre öteye anında para gönderebiliyorsun. İnsanlar için önemli olan içerik üretmek” değerlendirmesinde bulundu.  

Ateş, Denizbank’ın teknoloji alanındaki ilk büyük adımını, 2005’te Microsoft’un henüz üzerinde çalışmaya devam ettiği bir dijital bankacılık işletim sistemini kullanmasına izin vermesiyle attığını söyledi. Ateş, bunun için Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i ikna etmek zorunda kaldıklarını belirterek Denizbank’ın Microsoft için ‘laboratuar’ haline geldiğini belirtti.

BABACAN'DAN AMBARGO DESTEĞİ

Rusya - Ukrayna arasındaki gelişmeler dahil bölgedeki durumu yakından takip ettiklerini söyleyen Ateş, Denizbank’ın dolaylı olarak etkilendiği ABD ambargosunun kaldırılması için yürüttüğü çalışmalara ilişkin şunları söyledi: “Bize hep Denizbank olarak bakılıyor. Hissedarımız kim olursa olsun, biz BDDK’nın kurallarına göre hareket eden bir kuruluşuz. Türkiye’de faaliyet gösteren bir banka olarak bir Türk bankasıyız. Sistemimiz çok emniyetli. Rus ekonomisine bir katkıda bulunmuyoruz. İşte bütün bunları ABD yetkililerine kanıtladık. Durumun biraz ‘köre attın, topalı vurdun’ durumu olduğunu ortaya koyduk. Bu süreçte Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile BDDK yetkililerinin çok büyük katkısı oldu. Sayın Babacan bizzat ABD’li yetkililerle görüşerek, durumu anlattı.”

5 müşteriden 4’ünde işe yaradı

Denizbank’a ödül getiren ‘Inter Collect’ projesinin detaylarını Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman şöyle anlattı: “Takibe düşen kredi kullanmış müşterilerimizi yeniden kazanmaya dönük bir proje geliştirdik. Bu projede elimizdeki müşterimize ait ‘büyük data’yı inceleyerek bu müşterinin tutum ve davranışlarından bazı sonuçlara vardık. Örneğin hayatındaki ani bir değişiklik nedeniyle kredisini ödeme güçlüğü yaşayan müşterilerimizin kredilerini yeniden yapılandırdık. Bu anlamda dokunduğumuz 5 müşterimizden 4’ünü geri kazandık. Microsoft’un özel yardımıyla mükemmel hale getirdiğimiz bilgi teknolojisi altyapımızı bu projede de kullandık. Dijital bankacılıktaki tüm ürün ve hizmetlerimizin arkasında bu akıllı yapı bulunuyor. Sonuç hem banka için hem müşterilerimiz için kazan-kazan durumu söz konusu.”

Ziraat Katılım’ın altyapısı Deniz’den

Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman, kurulacak Ziraat Katılım Bankası’nın alt yapısının, iştirakleri İntertech teknoloji şirketi tarafından hazırlanacağını söyledi. Duman, bu altyapı hizmetlerini, “Sıfırdan bir Banka kuruluyor aslında Ziraat Katılım diye. Bunun ihtiyacı olan her türlü ürün. Mevduatı, kredisi, katılım bankacılığı kar payı hesaplama modülü, gün sonu işlemleri, EFT, internet bankacılığı döviz transferi (swift) var. Her türlü ödeme yapıları da var. Elektrik faturanızı ödeyeceksiniz, yine katılım bankacılığının elektrik fatura ödeme modülü üzerinden çalışacak. Katılım bankacılığı yazılımını Albaraka ile birlikte geliştirdik. Benzer ürünü Ziraat Katılım kullanıyor olacak. Ziraat Katılım ile anlaştık” diye açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)