BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan başkanlık açıklaması----

Demirtaş'tan başkanlık açıklaması

Demirtaş'tan başkanlık açıklaması
07 Aralık 2015 - 16:57 www.finansgundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, başkanlık sistemiyle ilgili, "biz baskıcı tek adam sistemine karşıyız. Bu konuda Öcalan ile farklı düşünmedik" dedi

Mecliste SYRIZA heyetini kabul eden  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yunanistan halkının zor günlerden geçtiğine işaret eden Demirtaş, SYRIZA'nın bu zor günlerde ciddi bir sorumluluk üstlendiğini bildirdi.
 
Demirtaş, "Dünya genelinde büyük bir heyecan yarattı. Sol, ezilenler ve yoksullar adına SYRIZA'nın yarattığı umudun başarıya dönüşmesini bizde canı gönülden istiyoruz" dedi.
 
Demirtaş, SYRIZA ile kurumsal ilişkiler geliştirmeyi arzuladıklarını vurgulayarak, heyetin de bu amaçla burada olduğunu söyledi.
 
Heyet adına açıklama yapan SYRIZA Merkez Kurul Sekreteri Panagiotis Rigas kabulden dolayı teşekkürlerini iletti. Rigas, görüşmelerinin her iki ülkenin sorunlarına çözüm konusunda katkıda bulunduğuna inandıklarını kaydetti.
 
Açıklamanın ardından gazetecilerin "ABD'de Tayyip Erdoğan'a İmralı ile ilgili doğru bilgi verilmediğini söylediniz. Bundan kastınız nedir" sorusuna Demirtaş, şu yanıtı verdi:
 
"Ben kendi heyetinin kendisini çok kapsamlı bilgilendirmediğini düşünüyorum. İmralı tartışmalarına biz bizzat katılıyorduk. Bizim avantajımız buydu. Bütün detaylarıyla konuya hakim oluyorduk. Konu kendisine aktarılırken çok daha kısa, özet ve kendisinin hoşuna gideceği şekilde aktarılıyordu. Hiçbir şeyden bilgisi yoktu gibi anlaşılmasın. Detayları belki bilmiyordu ve kafasında farklı bir süreç beklentisi oluşturdular. Kürt sorununu çözüm perspektifine bakıldığında detayları bilseydi süreci daha erken bitirirdi herhalde. Kürt sorununun çözümünde PKK'nın silahları bırakmasını anlıyor. Başka hiçbir şey anlamıyor. Kürtlerin hakları ve demokrasi sorunuyla ilgili kafasında hiçbir proje olmadığı ortaya çıktı. Kendi heyeti de burada bakanlıklarda yaptığımız tartışmaları herhalde kendisine aktarmamış olacaklar ki 'Ne müzakeresi' demeye başladı. Oysa o tartışma süreçlerinin hepsi bizlerin katkısı ile oluşturulmuş süreçlerdi."
 
Başkanlık sistemi konusunda HDP ve Öcalan arasında ayrım olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Demirtaş, böyle bir ayrımın olmadığını belirtti. Demirtaş, "Öcalan ile yakın bir dönemde tartışma imkanı bulamadık. Kendi görüşlerini öğrenme imkanlarımız yok. O günkü tartışmalara dair biz farklı görüşte felan değildik. Kendisi, demokratik bir sistemin desteklenebileceğini belirtti. Tek adam, diktatörlük, baskıcı bir sisteme karşı direniş içinde olacaklarını belirtti. Bugün biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Tek adam sistemi, diktatörlük gibi ismine başkanlık veya başka bir şey deseler, partili cumhurbaşkanı bile deseler biz baskıcı tek adam sistemine karşıyız. Bu konuda Öcalan ile farklı düşünmedik" diye konuştu.
  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)