BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş'ın zırhlı aracında heyecanlandıran iz----

Demirtaş'ın zırhlı aracında heyecanlandıran iz

Demirtaş'ın zırhlı aracında heyecanlandıran iz
23 Kasım 2015 - 01:28 www.finansgundem.com

HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın zırhlı makam aracının camında bir iz tespit edildi. Mermiden şüphe edildi. Kriminal incelemede "katı sert cisim" denildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracının, arka camında akşam saatlerinde bir iz tespit edildi. Zırhlı aracı incelemeye alan polis yetkilileri kurşun izi olabileceğine işaret ettiler. Demirtaş, izi farkettikten sonra Twitter hesabından Kürtçe “Ölüm Allah’ın emri” yazdı.

Diyarbakır’da yaşanan gelişme akşam saatlerinde ortaya çıktı. Korumaları, İstanbul’daki temaslarının ardından Diyarbakır’a dönen Demirtaş’ı son 4 gündür kullandığı zırhlı araçla karşıladılar.

MAKAM KOLTUĞUNUN ARKASINDA

Araç eve geldikten sonra park yerinde korumalar arkadaki izi farketti. Cam kırılmamıştı ama makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatları olan bir iz kalmıştı.

Demirtaş, ANF’ye konuyla ilgili “Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Ses farketmedik. Araçtan indiğimizde korumalar mermi izini gördü” bilgisini verdi. Aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını anlatan Demirtaş, mermi çekirdeğinin olmadığını açıkladı.





ÖLÜM ALLAH’IN EMRİ

Demirtaş olayın ortaya çıkmasından sonra Twitter hesabından Kürtçe “Mirin bi emre Xwede ye(Ölüm Allah’ın emri)” yazdı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ akşam tweet attı: “Kurşun ata ata biter... Zulüm de sonsuz, ölümsüz değildir. Demirtaş’a sıkılan kurşun, o namlunun ardındakileri vurur bir gün.” 

POLİS KAMERALARI İNCELİYOR

Diyarbakır polisi, araçtaki ilk incelemeden sonra HDP’lilere taşın zırhlı camda öyle bir iz bırakmayacağını, kurşun olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hürriyet’e Demirtaş’la görüştüklerini ve polisin, incelemeye alınan aracın geçiş güzergahındaki kameraların kayıtlarını incelemeye aldığını söyledi.

PARK YERİNDE GÖZDAĞI İÇİN OLABİLİR

HDP ve polis yetkilileri, aracın daha önce park halindeyken de gözdağı için hedef alınmış olabileceğine dikkat çektiler. Korumaların Demirtaş’ı almak için yola çıkmadan önce camda izin olup olmadığını fark etmediği öğrenildi.

"SERT CİSİM ÇARPMASI

Bu arada Çevik Kuvvet Sitesi'ne çekilen araçta inceleme yapıldı. İncelemede, aracın sağ arka camında 3x3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi. 

Aracın camından kimyasal malzeme kullanılarak numune alınırken, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

VALİLİK: MERMİ DEĞİL

Konuyla ilgili son açıklama Diyarbakır Valiliği'nden geldi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'ın kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait zırhlı araç park halindeyken ve içinde kimse yokken, koruma görevlilerinin arka camın sağ tarafında hasar tespit ettiği belirtildi.

Demirtaş'ın talebiyle incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürülen aracın gerekli kriminal incelemelere tabi tutulduğu ifade edilen açıklamada, ilk belirlemelere göre, aracın arka camının sağ tarafında 3×3 santimetre büyüklüğünde hasar olduğunun gözlemlendiği kaydedildi.

Kriminal incelemede "herhangi ateşli silah atış artığına rastlanılmadığı" bildirilen açıklamada, hasarın sert bir cisim çarpmasından meydana geldiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içindeki programı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisi veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir" ifadelerine yer verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)