BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş Cizre yolunda dağ başında kaldı----

Demirtaş Cizre yolunda dağ başında kaldı

Demirtaş Cizre yolunda dağ başında kaldı
10 Eylül 2015 - 12:16 www.finansgundem.com

Cizre yürüyüşüne çıkan Selahattin Demirtaş ve HDP heyeti dağ başında kaldı.

CİZRE 7. gününe giren sokağa çıkma yasağı altında yiyecek ve su sıkıntısı çekerken yürüyerek ilçeye gitmeye çalışan HDP heyeti ve Selahattin Demirtaş dağ başında kaldı. 

Sokağa çıkma yasağının 7. gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesine yürüyen HDP heyetinin yolu güvenlik güçleri tarafından dün olduğu gibi bu sabah da kesildi. Güvenlik güçleri ile milletvekilleri arasında itişmeler yaşandığı belirtiliyor.

cizre-yürüyüşü-selahattin-demirtaş-ve-hdp-.jpg

Dün öğlen saatlerinde Mardin'in Midyat ilçesinden yürüyüşe başlayan ve aralarında Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP heyetinden milletvekilleri, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda Şırnak'ın İdil ilçesinde ablukaya alındıklarını söyledi.

HDP heyetinin içerisinde seçim hükümetinin Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan da bulunuyor. Dün gece İdil ilçesine ulaşan heyet üyelerinin ilçeden çıkmalarına izin verilmemişti.

cizre-yürüyüşü-hdp-yolda-kaldi.jpg

Bu sabah yürüyüşe devam etmek için tekrar yola çıkan heyetin yine İdil'den ayrılmasına izin verilmediği ifade ediliyor. HDP heyetindeki milletvekillerinden Garo Paylan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda, "Cizre yolunda barikatı aştık. Yolu bir daha kestiler, dağlara vurduk. Bakanlara, milletvekillerine müdahale ediliyor" dedi.

Doğan Haber Ajansı da İdil çıkışına gelen ve yaklaşık 500 metre ilerleyen HDP heyetinin yolunun polis tarafından kesildiğini ve heyet ile polis arasında itişmelerin yaşandığını aktardı.

Polisin engellemesi üzerine asfalt yoldan çıkarak dağlık yoldan Cizre'ye ulaşmaya çalışan heyetin yolunun bu kez de çevik kuvvet polisi tarafından çevrildi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve bazı vekillerin güvenlik güçleriyle görüşmeleri devam ediyor.

Demirtaş, Cizre'ye doğru yola çıkmadan önce dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada ilçedeki sokağa çıkma yasağını eleştirmiş ve "Cizre’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmıyor. Sıkıyönetimde en vicdansız hükümet bile 1-2 saat zaman tanır. 6 gündür kesintisiz sokağa çıkma yasağı var. Cizre halkı direndiği için bunu yaşıyor" demişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)