BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDemir, bakır, kalay... Fiyatlarda son durum----

Demir, bakır, kalay... Fiyatlarda son durum

Demir, bakır, kalay... Fiyatlarda son durum
04 Ağustos 2020 - 08:26 www.finansgundem.com

Demir cevheri, Çin'de talep görünümü ve Vale'nin üretim kapasitesi nedeniyle artışını sürdürdü. Londra'da bakır, yatırımcıların bir sonraki işareti beklemeleri nedeniyle geriledi. Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı değişmedi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de ekonomik toparlanma ile ilgili iyimserlik nedeniyle kazancını sürdürdü. Fiyatları ayrıca Vale'nin üretim kapasitesini artırması ile ilgili şüpheleri destekledi.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri % 3,7 artarak 893 yuan/tondan (128 dolar) işlem gördü ve Ağustos'ta güçlü başlangıcını sürdürdü.

Singapur'da demir cevheri % 1,1 artışla 11,68 dolar/tona çıktı. Analistler, tahminleri aşan temmuz fabrika verilerinin daha fazla sürdürülkebilir ekonomik toparlanma sağlıklı talep umudunu desteklediğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri, % 1,2, HRC % 1,1 ve paslanmaz çelik % 2,2 arttı.

Bakır

Londra'da bakır fiyatları, geçen birkaç ayda yaptığı ralliden sonra, yatırımcıların iyimser ve kötümser faktörleri tartması nedeniyle, bugünkü işlemlerde geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Londra saatiyle 03,42'de % 0,5 düşerek 6.457 doalr/tona geriledi.

Analistler, ABD-Çin ticaret gerilimi, Şili'de tedarik sorunu, Kovid-19 vakalarının yeniden artması ve Çin'de zayıf talebin daha fazla ralliyi engellerken, fiyatları, bazı ülkelerde ekonomik toparlanma, zayıf dolar ve ABD'de teşvik umudunun desteklediğini belirtti.

Analistlere göre gelecek faktörler görülmeksizin, bakırın dar aralıkta işlem görmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda bakır % 0,9 arttı.

Kalay

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur piyasasında kalay fiyatı değişmedi. Peşin işlemli kalay 17.700 dolar/ton seviyesinden kapandı. Piyasada 18 ton kalay işlemi yapıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)