BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaDemans (bunama) riskini azaltmak mümkün----

Demans (bunama) riskini azaltmak mümkün

Demans (bunama) riskini azaltmak mümkün
14 Kasım 2021 - 13:06 www.finansgundem.com

Yeni bir bilimsel çalışma, meyve, sebze, baklagiller, çay ve kahveden oluşan ‘anti-inflamatuar’ bir yemek biçiminin demans (bunama) riskini üçte bir oranında azaltabileceği sonucuna ulaştı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, meyve, sebze, baklagiller, çay ve kahveden oluşan bu yiyecek ve içecekler, demans riskini artırabilecek vücutta yaşa bağlı iltihapla mücadeleye yardımcı olabilecek sağlıklı bitki bileşikleri içeriyor.

Çalışmada, anti-inflamatuar gıdalar için binden fazla yaşlı insanın yemek yeme sistemi derecelendirildi ve söz konusu kişiler ortalama üç yıl boyunca izlendi.

Atina’daki Kapodistrian Üniversitesi’ne bağlı araştırmacıların çalışmasında, anti-inflamatuar bir yeme biçimine sahip olanlar, ortalama haftada yaklaşık 20 parça meyve, 19 porsiyon sebze, dört porsiyon bakliyat ve 11 fincan kahve veya çay tüketti.

Bu kişilerin bunama riskinin, yemek yeme sistemi farklı olanlardan üç kat daha az olduğu görüldü.

Kapodistrian Üniversitesi’nden Dr. Nikolaos Scarmeas,

“Bu bulgular, insanların daha sağlıklı beslenerek beyinlerini koruyabileceklerini gösteriyor. İnsanlar beslenme şeklini değiştirebilir, meyve ve sebze gibi iltihap önleyici yiyecekleri yemeyi ve çok yüksek kalorili yiyecekler gibi daha iltihaplı seçeneklerden kaçınmayı düşünmek isteyebilirler” dedi.

 Dr. Scarmes, “Ancak bu, açık kanıt sağlayan bir klinik araştırma olmadığı için özel beslenme tavsiyesi verilmeden önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç var” diye de ekledi.

65 yaş üstü her 14 kişiden biri bunamaya maruz kalırken, hastalık 80 yaş üstü altı kişiden birini etkiliyor.
(Atina/Şarku'l Avsat)

Bilim insanları gen tedavisiyle felçli farelerin yürümesini sağladı

İnsanların boyu neden günümüzde daha hızlı uzuyor?

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)