BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDelta varyantı çocuklarda ölümcül virüsü tetikleyecek----

Delta varyantı çocuklarda ölümcül virüsü tetikleyecek

Delta varyantı çocuklarda ölümcül virüsü tetikleyecek
15 Ağustos 2021 - 15:47 www.finansgundem.com

ABD'de Delta varyantının yayılmasıyla birlikte uzmanlar ve doktorlar yeni bir hastalığın yayılmaya başlayacağı konusunda uyarıda bulundu

ABD’de çocuk doktorları ülkedeki Kovid-19 merkez üslerinin çocuklarda çok ciddi ve bazen ölümcül olan bir hastalığı tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ülkenin büyük medya kuruluşlarından Bloomberg’de yer alan haberde, Delta varyantının çoklu sistem enflamasyon sendromunu (MIS-C) tetikleyebileceğine dair açıklamalar yer aldı. Korona virüsü bulaşan çocukların risk altında olduğu belirtilirken, “Kovid-19 semptomu göstermese bile çocuklar bu ölümcül hastalığa yakalanabiliyor. Haftalarca yoğun bakımda kalabiliyorlar” ifadelerine yer verildi.

MIS-C’nin çocukların kalp sağlığına, sinir, solunum ve sindirim sistemine zarar verdiğini hatırlatan Medical University of South Carolina Children’s Health isimli kurumda görevli Allison Eckard, “Potansiyel olarak milyonlarca çocuğa Kovid-19 bulaşacak ve dolayısıyla MIS-C vakaları da artacak. Hastaneye kaldırılan çocuklardan durumu kritik olanların oranı inanılmayacak kadar yüksek” dedi.

Kawasaki hastalığına benzeyen MIS-C’de bağışıklık sisteminin hastalığa karşı verdiği aşırı tepkinin sebep olduğu kaydedildi. Çocukların korona virüsüne karşı yetişkinlerden daha iyi performans sergilediğini aktaran uzmanlar, “Delta varyantı çocuklar için tehlikeli bir durum yarattı. Çocuklar genelde Kovid-19’a daha iyi tepki veriyor fakat MIS-C ve uzun Kovid-19’un etkileri henüz bilinmiyor. 5 Ağustos’ta biten haftada yaklaşık 94.000 çocuğa Kovid-19 bulaştı. Temmuz’un ilk haftasında bu oran 19.500 seviyesindeydi” denildi.

Bloomberg’e konuşan University of Mississippi Medicam Center’da görevli Charlotte Hobbs, “Yakında göreceklerimizden çok endişeleniyorum. Çocukların okullara dönmeye başladığı bir dönemde MIS-C’nin yayılmasını görebiliriz” ifadesini kullandı.

Kimler 3. doz aşı yaptırmalı?

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)