BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeloitte’ten personeline 2 bin sterlinlik teşekkür ikramiyesi----

Deloitte’ten personeline 2 bin sterlinlik teşekkür ikramiyesi

Deloitte’ten personeline 2 bin sterlinlik teşekkür ikramiyesi
24 Mart 2021 - 12:18 www.finansgundem.com

Kovid-19 krizinde maliyet kısıtlamaları önlemlerine maruz kalan Deloitte personeli krizin büyük ölçüde aşılmasının ardından ikramiye almaya hazırlanıyor. Firmanın büyük ortağı mali kısıtlamaların da bu yıl kaldırılacağını açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört finansal denetim firmasından birisi olan Deloitte, Kovid-19 salgını sırasında beklenenden daha iyi performans göstermesinin ardından personeline bir kereye mahsum "teşekkür ikramiyesi" vermeye hazırlanıyor.

Financial News’in haberine göre firmanın İngiltere'deki büyük ortağı Richard Houston, ödemenin yapılacağını 23 Mart'ta tüm personel internet üzerinden yapılan seminer sırasında duyurdu.

Firmada ortaklık seviyesinin altındaki tüm personel, Nisan ayı sonunda kıdeme bağlı olarak 500 ila 2.000 sterlin arasında ikramiye kazanacak.

Houston ayrıca, firmanın geçen yıl pandeminin ilk krizi yaşandığı sırada maliyet tasarrufu için alınan tasarruf tedbirlerinin bir kısmını geri alacağını söyledi.

Maliyet tasarrufu önlemleri arasında firmanın personel emekli aylıklarına yaptığı katkıların geçici olarak maaşın %12'sinden %4,5'e düşürülmesi, personel terfi ettirildiğinde maaş artışlarının dondurulması ve maaş incelemelerinin dondurulması da yer alıyordu.

Emeklilik katkıları 1 Temmuz'dan itibaren 12 ay boyunca kesildi, ancak finansgundem’in derlediği bilgilere göre Houston, yaptığı açıklamada personele artan ödemelerin planlanandan bir ay önce Haziran ayında yeniden başlatılacağını söyledi.

Deloitte'un İngiltere'de 19 bin personeli bulunuyor. Bu aynı zamanda firmanın personel emekli aylıklarına katkıda bulunduğu miktarı azaltarak milyonlarca sterlin tasarruf ettiği anlamına geliyor. Ancak firmanın ortakları emekli aylığı almıyor.

Houston ayrıca terfi eden personelin terfi ettikleri zamana kadarki ek ücret artışları alacağını da açıkladı. Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre şirket bu yıl maaş incelemelerine devam edecek ve 2021 mali yılı performans ikramiyelerinin normal şekilde ödeneceğini belirtti.

Şirketin büyük ortağı çalışanlarına firmanın 2021 yılındaki çalışan kolunun güçlü kaldığını ve iyi bir performans gösterdiğini belirtti. Huoston açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi ilk başladığında, firmamız için ne anlama gelebileceği ve ticaret performansı üzerindeki potansiyel etkileri konusunda büyük bir belirsizlik vardı. Bu nedenle, 2020 mali yılı ikramiye ödemelerini azaltmak, yıllık maaş incelemelerini duraklatmak, terfi eden kişilerin maaş artışlarını geciktirmek ve işveren emeklilik katkılarını azaltmak da dahil olmak üzere dayanıklılığımızı artırmak için bir dizi adım attık. İşimizi yürütebildiğimiz ve müşterilerin 2021 mali yılı boyunca salgının getirdiği önemli zorluklara ve değişime yanıt vermelerine yardımcı olduğumuz için şirketimizin şanslı bir konumda olduğunu biliyorum. Tüm personelimizin sıkı çalışması olmadan bunun mümkün olmayacağının farkındayız. Her birinin bu süreç boyunca firmanın performansında sahip olduğu rolden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz ve bu zorlu zamanlarda herkesin gösterdiği sürekli bağlılık için çok minnettarız.”

Firma eylül ayında yaptığı bilanço duyurusunda, 31 Mayıs'a kadar olan yıl için ortalama ortak kârının %12 düşerek 731.000 sterline gerilediğini açıklamıştı. Deloitte, dağıtılabilir kârın o yıl 518 milyon sterlin olduğunu ve bir önceki yılki kâr miktarı olan 617 milyon sterlinden %16 düştüğünü belirtmişti.

Dünyaca ünlü denetim firması, 2020 mali yılının ilk 10 ayında gelirlerinin %11 büyüdüğünü, ancak Nisan ve Mayıs aylarındaki gelirlerinin "Kovid-19'dan önemli ölçüde etkilendiğini" açıklamıştı.

BOJ, EFT varlıklarını mı satıyor

 

Credit Suisse dolar beklentisini açıkladı

 

Wall Street’te alım fırsatı kalmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)