BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeloitte’ta taciz skandalı----

Deloitte’ta taciz skandalı

Deloitte’ta taciz skandalı
13 Haziran 2022 - 18:18 www.finansgundem.com

Deloitte, genç bir kadın çalışanıyla yaşadığı ilişkiden sonra onu saplantılı şekilde taciz eden eski ortağını koruduğu iddialarını yalanladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deloitte, ilişkisi sona erdikten sonra genç bir meslektaşına karşı “izinsiz” davranışlarda bulunmakla suçlanan bir erkek ortağını koruduğu iddialarını reddetti. Deloitte aynı zamanda, iddia edilen taciz suçlamasını kusurlu şekilde soruşturmuş olduğu iddiasını da yalanladı.

Eski Deloitte yöneticisi Katrina Jones, 2021 yılı sonlarında psikolojik yönden zarar gördüğü gerekçesiyle Deloitte’a dava açtı. Jones iddiasında, Deloitte’un o zamanki iş ortağının kendisine yönelik kötü sözler içeren davranışlarını engellemediğini öne sürdü. Ayrıca, iddiaya göre şirket bu olayın soruşturmasını da kusurlu şekilde gerçekleştirdi.

"İş dışında ve iki yetişkin arasında"

Deloitte, Jones’un suçlamalarına karşılık olarak geçen ay Yüksek Mahkeme’ye sunduğu savunmada eski ortağının Jones’u taciz ettiği tespit edilse dahi, kişinin suç teşkil eden izinsiz davranışlarından dolayı şirketin sorumlu tutulamayacağını belirtti. Financial News’in haberine göre, Deloitte savunmasında, şikayete konu olan davranışların iş dışında ve iki yetişkin arasında geçen kişisel ilişki bağlamında gerçekleştiğini ifade etti. Devam eden yasal süreç hakkında Deloitte yetkilileri ve Jones’un avukatı yorum yapmaktan kaçındı.

Jones, 2016 ve 2017 yılları arasında şirketin Londra ofisinde çalışan Christopher Holliday ile bir ilişki yaşadı. 2019 yılında firmadan ayrılan Holliday şu an davanın bir tarafı değil.

Deloitte savunmasında, şikayete konu olan davranışların iş dışında ve iki yetişkin arasında geçen kişisel ilişki bağlamında gerçekleştiğini ifade etti.

Fiziksel şiddet

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Jones iddiasında, Holliday’in ilişkileri sırasında ve sonrasında kendisine karşı baskıcı, manipülatif ve taciz edici bir tavır sergilediğini söyledi. 2016 yılında bir meslektaşı için bir barda düzenlediği bir etkinlikte Holliday’in öfkesini kontrol edemediğini, kendisine bağırdığını ve saldırgan bir tutum sergilediğini belirten Jones, ardından McDonald’s restoranlarından birinde çantasını tekmelediğini ve şemsiyesini fırlattığını söyledi. Jones, daha sonra dairesine gittiklerini ve Holliday’in kolunu defalarca banyo kapısına çarparak morarttığını sözlerine ekledi. Deloitte’un, Holliday’in bu davranışlarını durdurmak için hiçbir şey yapmadığını öne süren Jones, şirketin Holliday’i koruduğunu ve şirket içindeki üst düzey pozisyonda tutmaya devam ettiğini söyleyerek Deloitte’u suçladı.

İzinsiz ve tehditkar tutum

Holliday, firmanın kalite ve risk ekibinin bir ortağıydı ve mali suçlardan sorumlu ekibin başında yer alıyordu. Ayrıca firmada kara para aklama raporlama yetkilisi olarak görev yapıyordu. Jones ve Holliday, şirketin Cardiff ofisindeki bir pozisyon için yaptıkları görüşmede tanıştı. İlişkileri ise Jones’un şirketin Londra ofisine geçiş yapmasıyla başladı. Londra ofisine transfer olduktan sonra kocasından ayrılan Jones, Holliday’in kendisi için satın aldığı dairede yaşamaya başladı. Jones, dairenin fiyatının bir bölümünü karşılamak için 25 bin euro kredi kullandı. Jones açıklamasında, aralarındaki anlaşmaya göre kredi geri ödenene kadar kredi ödemelerinin kira bedeline ilişkin bölümünü ve daireye ait gayrimenkul yönetimi giderlerini kendisi üstlenecek, ayrıca Bay Holliday’e aylık 170 euroluk bir ödeme yapacaktı.

Taciz edildiğini iddia eden Jones, bu durumla ilgili endişelerini 2018 yılında şirketteki bir İK yöneticisiyle paylaştığını ifade etti.

Jones’un iddiasına göre, ilişkilerinin sona ermesiyle birlikte ise Holliday, iş yerinde kendisine karşı izinsiz ve tehditkar bir turum sergilemeye başladı. Taciz edildiğini iddia eden Jones, bu durumla ilgili endişelerini 2018 yılında şirketteki bir İK yöneticisiyle paylaştığını ifade etti. İK yöneticisine, Holliday’in düzenli olarak masasının yanından geçtiğini ve ısrarlı şekilde gözlerini dikerek kendisini baskı altında tutmaya çalıştığını aktardı. Jones iddiasında, İK yöneticisinin de kendisine, Holliday’in gizli bir şekilde kendisini takip ettiğini itiraf ettiğini aktardığını söyledi.

Deloitte, Holliday’in Jones’u takip ve taciz ettiğine dair iddialardan haberi olduğunu reddetti. Şirket ayrıca Jones’un, Holliday’in kendisine yönelik baskıcı tutumunu şirkete bildirmiş olduğu iddiasını da yalanladı. Deloitte, çalışanlarının, Holliday’in, ilişkilerinin sona ermesinin ardından kasıtlı olarak Jones’un masasına yakın bir yazıcıyı kullandığını fark ettiklerinden haberdar olduğunu kabul etse de, fiziksel temas ya da gözle taciz iddialarını reddetti.

"Resmi bir şikayette bulunmadı"

Deloitte savunmasında, taraflar arasında gerçekleştirilmiş olan mülkiyet anlaşmasından 2018 yılında haberdar olduğunu belirtti. Bu durum şirketin, gayri resmi bir iç etik soruşturması başlatmasına neden oldu. Soruşturmayı yürütmek üzere Big Four firması görevlendirildi. Deloitte’ın kayıtlarında, Jones’un iki meslektaşının 2018 yılı Haziran ayında, Holliday’in Jones’a yönelik kötü tutumla ilgili endişelerini soruşturmayı yürüten yetkiliye ilettikleri belirtildi.

Jones ifadesinde, resmi şikayette bulunması ve Holliday’in işten çıkarılması durumunda başına geleceklerden korktuğunu belirtti.

Soruşturmayı yürüten Big Four şirketi, Holliday’in davranışlarına yönelik yürüttüğü gayri resmi etik soruşturmanın kurallara uygun olduğunu ve herhangi bir tarafı savunmayı amaçlamadığını belirtti. Jones ise soruşturmayı yürütmekle görevli firmanın Holliday ile yakın bir şekilde çalıştığını iddia etti ve soruşturmayı yürütmek için doğru bir şirket olmadığını öne sürdü. Deloitte ise Jones’un bu iddiasını asılsız olarak nitelendirdi.

Deloitte, Jones’un resmi bir şikayette bulunmaması nedeniyle Holliday hakkında herhangi bir disiplin soruşturması başlatmamakta haklı olduğunu ileri sürdü. Jones ise ifadesinde, İK yöneticisine, resmi şikayette bulunması ve Holliday’in işten çıkarılması durumunda başına geleceklerden korktuğu için bunu yapmadığını aktardığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)