BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDeloitte’ta gençleşme operasyonu----

Deloitte’ta gençleşme operasyonu

Deloitte’ta gençleşme operasyonu
04 Kasım 2022 - 18:19 www.finansgundem.com

Deloitte’un İngiltere birimi 16 kişilik yönetim kurulunun 8’ini görevden alıyor. Firma kaynakları söz konusu hamlenin genç CEO adayları geliştirmeyi amaçladığını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük 4 mali denetim şirketinden (Big Four) biri olan Deloitte, İngiltere’deki 16 kişilik yönetim kurulunun yarısını değiştiriyor. Beklenmedik değişimle birlikte mali denetim firmasının en kıdemli ortaklarından sekizi yerine gelen altı yöneticiye yol açmak için ayrılmaya hazırlanıyor. Financial Times’ın haberine göre yeni atanan isimlerden sadece biri kadın. Bu değişiklikle birlikte Deloitte’un üst yönetim masasında kadınların temsil oranı %37,5’ten yüzde 28,6’ya düşecek.

Firmanın liderlik kanadındaki değişim FT’nin perşembe günü firmayla iletişime geçmesine kadar personele açıklanmadı. İddialara göre firma söz konusu değişimi ‘yenilenme’ olarak adlandıracak ve her zamanki süreçlerden biri olarak gösterecek.

Haberde kıdemli bir işe alım yöneticisi revizyonlar konusunda yaptığı yorumda, “Profesyonel finansal hizmetler firmaları normalde yönetim kurullarında elden geçirme yapmazlar. Bu daha yavaş bir şekilde gerçekleştirilir” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yönetici ortaklar ortalama 1 milyon sterlinden daha fazla ödeme alıyordu. Söz konusu rakam diğer Big Four rakipleri EY, KPMG ve PwC’den çok daha fazla.

Deloitte’un söz konusu hamlesi şirketin Kuzey-Güney Avrupa bölgesi CEO’su olarak ikinci dört yıllık dönem için Richard Houston’ı tekrar seçmesinin ardından gerçekleşti. Söz konusu bölgesel birim Avrupa, Orta Doğu ve İngiltere birimlerini de yönetiyor. Houston’ın kendi yönetim kurulu oluşturma yetkisi bulunuyor.

Amaç yönetim kurulunu gençleştirme

Şirket kaynaklarına göre yönetim değişikliği eski yönetici ekibi ile daha genç ortakların değişimini amaçlıyor ve şirket 2027 yılında Houston’ın ikinci döneminin sona ermesiyle seçime katılabilecek genç ortakların oluşturulmasını hedefliyor.

Yönetim ekibinden ayrılan sekiz ortaktan en kıdemlisi Stephen Griggs. Kıdemli yönetici İngiltere’deki yönetici ortaklık pozisyonuna Eylül 2020’de getirildi ve gelecek yıl emekli olmaya karar vermişti. Griggs görevini Haziran 2023’te firmanın küresel vergi ve hukuki uygulamalar birimini 2019 yılından bu yana yöneten Philip Mills’e devredecek.

Deloitte, yönetim ekibinden ayrılan diğer kişilerin firmada kalacağını ve "önemli" rollere sahip olacağını açıkladı.

Üç kadın yönetici Deloitte’ın İngiltere liderliğinden ayrılmaya hazırlanıyor. Danışmanlık Birimi Başkanı Anne-Marie Malley, bu üçlünün en yüksek profilli ismi. Kendi birimindeki ilk kadın yönetici olan Malley 2019'dan bu yana gelirlerde yüzde 44'lük bir artışı denetledi.

Değişiklikler, yönetim ekibinin sayısını 16'dan 14'e düşürecek. Deloitte, yeni liderlik ekibinden ikisinin etnik azınlık kökenden geleceğini söyledi. Mevcut liderlik ekibinin tamamı ise beyaz.

Risk danışmanlığı ve finansal danışmanlık hizmet hatlarının başkanları Andy Morris ve Richard Bell de yönetici ekibinden ayrılanlar arasında.

Diğer yeni atamalarla, danışmanlık bölümünü Rob Cullen, finansal danışmanlık hizmet birimine Charindra Pathiwille ve risk danışma birimine Cindy Chan liderlik edecek. Nick Turner büyüme biriminin yönetici ortağı olarak atanırken, Duncan Farrow-Smith Baş Strateji Sorumlusu unvanını alacak.

İngiltere'de orta vadeli mali planın açıklanma tarihi ertelendi

 

Powell: Kriptolar için uygun denetim, düzenlemeye ihtiyaç var

 

İngiliz denetim kurumundan 6 enerji şirketine uyarı

 

Mali denetim devinde kopya skandalı: 100 milyon dolar tazminat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)